Armutlu Kaymakamı, midye yetiştirme tesisini ziyaret etti

Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Fıstıklı Köyü'nde bulunan midye yetiştirme tesisinde incelemelerde bulunarak, midye hasadına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:51

Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, ilçenin su ürünleri potansiyelini yerinde görmek amacıyla Fıstıklı Köyü'nde bulunan midye yetiştirme tesisini ziyaret etti. Tesis işletmecisi ve Fıstıklı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Halil Barut ile Armutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Mehmet Kayalı, Kaymakam Aydın’a üretim süreci hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve 2023'ten itibaren hasada başlayan tesisin yıllık 1000 ton üretim kapasitesi bulunuyor. Ziyaret sırasında Kaymakam Aydın, gemi üzerinde kurulu olan tesiste midyenin nasıl hasat edildiğini yerinde inceledi. Burada yapılan bilgilendirmede ise şu ana kadar yaklaşık 300 ton civarında hasat yapıldığı belirtildi.

Midye yetiştiriciliğinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarındaki önemine dikkat çeken Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın, Armutlu'nun sadece balıkçılık değil, midye ve diğer su ürünleri açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Aydın, bu potansiyelin artırılması ve özellikle işleme, paketleme ve midye kabuğu değerlendirilmesi gibi alanlarda kapasitenin genişletilmesinin önemine dikkat çekti.

Kaymakam Aydın, Armutlu’nun su ürünleri sektöründeki başarısını artırmak ve bu alandaki projeleri geliştirmek için çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, tesisin ilçeye sağladığı katkılar için teşekkür etti.