Armutlu’da DHA muhabirine saldıran 2 şüpheli gözaltına alındı!

Geçtiğimiz hafta sonu Yalova’nın Armutlu ilçesinde kano ile denize açılan Yücel Coşkun (28) ile Hüseyin Piner (32), Bozburun mevkiinden Tavşantepe mevkiine ilerlerken açık denizde kaybolmuştu. İlk günden itibaren iki genci arama çalışmaları dört koldan devam ederken arama çalışmalarını yerinde takip etmek için bölgeye gelen DHA muhabiri Zehra Baykal, kayıp gençlerin yakınları tarafından saldırıya uğraşmıştı. Baykal’a saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 14:08

Yalova'da, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olayla ilgili bir başka gelişme daha yaşandı. Yalova’da tersanede çalışan 4 arkadaş, geçtiğimiz pazar günü, denize girmek için Armutlu ilçesi Dereağzı mevkiine gitti. Burada, arkadaşlarıyla bir süre yüzen Yücel Coşkun (28) ile Hüseyin Piner (32), kano kiralayarak denize açıldı.

Bozburun mevkiine doğru ilerleyen iki arkadaş, Tavşantepe bölgesindeyken belirlenemeyen bir nedenle açık denizde kayboldu. Pazar günü yapılan arama çalışmalarında Piner ve Coşkun’a ulaşılamazken, bindikleri kano ve birlikte kullanılan kürek açık denizde bulundu.

Pazartesi günü, iki genci arama çalışmaları hem denizden hem havadan devam ederken olayı yerinde takip etmek için bölgeye giden DHA Yalova muhabiri Zehra Baykal, kaybolan kişilerin yakını olduğu öne sürülen kişiler tarafından saldırıya uğradı. Kalabalığın elinden, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne sığınarak kurtulduğunu söyleyen Baykal, ambulansla Armutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradan da Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Baykal'ın yırtılan kulağına 7 dikiş atıldı. Adli tabip, kulağındaki yaranın yanı sıra, boynunda, sol kolunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde çizik ve morluklar oluşan Baykal’a, 7 gün iş göremez raporu verdi.

‘15 KİŞİLİK GRUP SALDIRDI’

Olayın şokundan ve yaşadığı travmadan uzun süre kurtulamayan Baykal, polise ifade verdikten sonra yaşadıklarını “15 kişilik bir grup elimde mikrofonu görünce bana saldırmaya başladı. Durumu anlamaya çalışırken bir kişi boğazımı sıktı, bir kişi saçımı çekti ve kulağımı küpemle çekti ve kulağım yarıldı.” ifadeleriyle anlattı.

POLİS SALDIGANLARIN KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİ

Armutlu ilçesinin bağlı olduğu Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı, Zehra Baykal'ın şikayeti üzerine konuya ilişkin soruşturma başlattı. Saldırıyı gerçekleştiren kişileri etkin bir şekilde araştıran polis, ilk olarak kimliğini belirlediği Ş.Y.C. (41) adlı kadın ile Y.C.'yi (37) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.Y.C. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan Y.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin, diğer şüphelileri de tespit etmek için çalışma yürüttüğü aktarıldı. Bu arada, kayıp 2 kişiden Hüseyin Piner'in cansız bedeni, dün Bursa’nın Mudanya ilçesi Eşkel sahilinde kıyıya vurmuş şekilde bulunmuştu.

Hilal Baldemir