Araç sahipleri dikkat! MTV ödemelerinde son gün yarın

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2024 yılı ilk taksit ödemesi için son tarih 31 Ocak. MTV’nin ilk taksitinin son ödeme tarihi yarın bitiyor. İkinci taksitin ödenmesi ise Temmuz ayında başlayacak. Vatandaşlar ödemelerini vergi daireleri, PTT, banka şubeleri, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ve bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 31 Ocak'a kadar ödeme yapmayan araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizine tabi tutulacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 12:18

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir konu gündemde. Bütün araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 2024 yılının ilk taksit ödemesi 31 Ocak’ta sona eriyor. MTV ödemelerini zamanında yapmayan ve geciktiren vatandaşlar faiz ödemek zorunda kalacak.

Araç sahipleri vergi daireleri, PTT, banka şubeleri ve mobil uygulamalardan MTV’yi ödeyebilecek. MTV'de son ödeme tarihi olan 31 Ocak'a kadar ödeme yapmayanlar için aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

31 Ocak'ta ilk taksitinin son ödeme günü olan MTV'de ikinci taksit ödemeleri ise 2024 temmuz ayında başlayacak ve temmuz ayının sonunda bitecek. 1 Ocak'ta ilk taksit ödemelerinin başladığı MTV, ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki taksit şeklinde ödeniyor.

Hilal Baldemir