Altınova Zabıtası fırınlarda gramaj kontrolüne başladı

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçedeki fırınlara yönelik gramaj ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 15:48
https://www.yalovahayat.com/

Pazartesi günü itibariyle Yalova genelinde Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) tarafından alınan ekmeğin gramajının düşürülmesi ancak fiyatının sabit kalması kararı uygulanmaya başlandı. Fırınlar YESO tarafından alınan karar doğrultusunda ekmeği 250 gramdan 200 grama çekerek yine 10 TL’den satışlara başladı.

Yeni tarifeye göre gramaj kontrolü yapıldı

Bu kapsamda Altınova Belediye Zabıta Amirliği ekipleri, ilçedeki fırınlarda denetime çıktı. Yapılan kontrollerde Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından belirlenen yeni tarifeye göre gramaj kontrolü, hijyen kontrolleri ve un depolarına denetim yapıldı. Zabıta ekipleri yapılan denetimlerde fırınlarda halkın ihtiyaçlarına yönelik satışa sundukları ekmeklerin gramajlarında bir sorun olmadığını tespit etti. Ekipler denetimlerden başarılı çıkan fırın işletmecilerini kutlayarak, teşekkür ettiler.

“Denetimleri sağlamaya devam edeceğiz”

İlçede denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini de belirten Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar, “İlçemiz genelinde fırınlarımıza denetimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. Halkımızın sağlığı noktasında Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği olarak tüm adımları atmaya ve denetimleri sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Serap Polat