Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasında ödüller sahibini buldu

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü, 37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında 25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 14:02
https://www.yalovahayat.com/

TUFAG tarafından bu yıl 2 ve 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 37’ncisi düzenlenen Halk Dansları Festivali’ne 9 ülkeden 320 katıldı. Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay’dan gelen ekipler, 25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasında hem kültürlerini tanıttı hem de eğlenerek yarıştı.

 

Geniş katılım yaşandı

5 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen 25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasına: Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, siyasi partilerin temsilcileri, kurum amirleri ve binlerce Yalovalı katıldı.

Şampiyon Uruguay oldu

Yalova’nın kültür ve sanat hayatına her yıl büyük katkı sağlayan yarışmada sahne alan tüm ekipler birbirinden güzel performanslarıyla izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Gecede Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, K.K.T.C., Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Yalova Halkının da jüri üyesi olup, Seyirci Özel Ödülünün ilk defa verildiği gecenin kazananı Uruguay Halk Dansları Ekibi oldu. 2’nci Bulgaristan ekibi ve 3’üncü Bolivya ekibi olurken, Kostüm Ödülü Makedonya’ya, Seyirci Özel Ödülü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

Ödülü Vali Kaya takdim etti

Uruguay ekibine ödülünü Vali Dr. Hülya Kaya takdim ederken, diğer ekiplere de protokol tarafından plaket verildi. Gecenin sonunda TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak tarafından kendilerine maddi ve manevi destek vererek, bu özel geceye katılan; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e plaket takdim edildi.

Serap Polat