AKP’li isim açıkladı: Temmuz gündeminde asgari ücret zammı yok!

Temmuz ayına sayılı günler kala gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Enflasyon sonucuna göre şekillenecek olan memur ve memur emeklisi maaşı merak edilirken diğer yandan asgari ücretli de zam beklentisi taşıyor. Asgari ücretlinin enflasyon karşısında yaşadığı erime ara zammı zorunlu hale getirse de iktidarın bu konudaki tavrı netliğini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 15:34

Son günlerde asgari ücrete ara zam yapılmasına ilişkin tartışmalar yeniden gündeme gelirken Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan çok konuşulacak bir çıkış geldi. Atalay, "Son 25 yılda böyle bir sıkıntı görmedim" diyerek asgari ücrete enflasyon bazında mutlaka yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yılın başında asgari ücret için belirlenen zammı yeterli bulmadıklarını ve bunu dile getirdiklerini belirten Atalay, “Asgari ücreti belirlerken şartımız 18 bin TL olması ve yılda iki kez belirlenmesiydi.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle yaşamaya çalışan milyonlarca kişi hükümetten gelecek bir haber beklerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti'deki değişim süreci, saldırgan köpek yasası ve yeni vergi düzenlemesine ilişkin birtakım açıklamalara imza attı.

Geçtiğimiz yıl iki kez belirlenen asgari ücretin, bu yıl temmuz ayında güncellenip güncellenmeyeceği sorusu kamuoyunda en çok merak uyandıran konulardan biriydi.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

CNN Türk'te Dicle Canova'ya konuşan Hamza Dağ, asgari ücrete zam gündemi hakkında konuşarak, şu açıklamayı yaptı:

Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Hazirandan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim.

EK ZAM YAPILMAMASININ SEBEBİ ŞAŞIRTTI

Asgari ücrete ikinci bir zammın yapılmamasının sebebi olarak ise enflasyonda gözlemlenen düşüş seyri örnek gösterildi. Enflasyonda düşüş seyrine girildiği iddiasıyla asgari ücretle ilgili ikinci bir zammın yapılmayacağı kararı, Türkiye’nin ekonomi yönetimi tarafından daha önce de dile getirilmişti. Ancak bu açıklama milyonlarca asgari ücretli ve emekli tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Hilal Baldemir