AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında 2024 yılı Gelir Dairesi Başkanlığı bütçesine yönelik AK Parti grubu adına söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin kalkınma mücadelesine ve küresel adalet çağrısına vurgu yapan Büyükgümüş, “Dünyanın savaşlara sahne olduğu ve yerleşik güç ilişkilerinin yeniden yapılandığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesini, AK Parti iktidarlarının ise 22’nci bütçesini görüşüyoruz. Yaptığımız reformlarla kendisini her an yenileyen güçlü vizyonumuzla 1994 yerel seçimleri ile ilk işaret fişeğini gördüğümüz büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme mücadelemizin çok önemli bir evresindeyiz. Bugün Gazze’den Suriye’ye, Balkanlar’dan Myanmar’a, Doğu Türkistan’dan Yemen’e kadar dünyanın dört bir yanında mazlumlar Türkiye’nin sesini ve yardım elini bekliyorlar. İşte bunun için 2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’la yola devam diyen aziz milletimiz Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde ve küresel adalet çağrımız için yepyeni bir sayfa açmıştır” dedi.
“Faize giden oranı yüzde 15’e düşürdük”
Konuşmasının devamında AK Parti iktidarlarının ekonomi politikasının başarılarını anlatan Büyükgümüş, “2002 yılında partimiz iktidara geldiğinde toplanan verginin yüzde 86’sı bütçenin ancak faiz ödemelerine gidiyordu. 2023 yılı itibarı ile çok şükür bu oranı yüzde 15’e kadar indirdik. Yüzde 10’un altına düşürdüğümüz yıllar da oldu ve bunu yeniden başaracağız. Vatandaşımızdan eser ve hizmet üretmek için topladığımız her yüz lira verginin 86’sı faiz ödemelerine gidiyordu. Böyle bir bütçe ile hastane, yol, baraj, okul olur mu? Türkiye’yi geleceğe taşıyacak yenilikçi girişimlere destek ya da bilimsel araştırmalara kaynak olur mu? Buradan çıkacak tablo ancak ve ancak milyonlarca insanın çalıştığı ve küçük bir azınlığa hizmet etmek zorunda görüldüğü Türkiye’dir” diye konuştu.
“Eski Türkiye tablosunu AK Parti değiştirdi”
Eski Türkiye’nin tablosunu hatırlatarak, AK Parti’nin bu düzeni değiştirdiğini ve değiştirmeye devam edeceğini belirten Büyükgümüş, “Aşık Veysel’in Ankara’ya sokulmadığı, kadınların başörtüsünden dolayı üniversitelere alınmadığı, çalışma hayatından dışlandığı ve horlandığı, gençlerin sağcı-solcu denilerek bölündüğü ama darbenin ardından birlikte işkenceye uğradığı eski Türkiye tablosu budur. Bu düzenin bir ekonomi politiği olduğunu asla ve asla unutmamalıyız. İşte toplanan 100 lira verginin 86 lirasının faize gittiği Türkiye, milyonlarca insanın çalıştığı, ürettiği ama türlü vergi mekanizmalarıyla bu ülkenin geleceğini yönetmekten dışlandığı bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.