AK Parti ‘Yalova’da Mustafa Tutuk’la Yola Devam" dedi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tutuk'u Yalovalılara emanet etti

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'nin Yalova Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu netleşti. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'u aday göstererek, Yalova halkına emanet etti

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 17:28
https://www.yalovahayat.com/

AK Parti Genel Merkezi, 26 ille birlikte Yalova Belediye Başkan adayını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tören büyük bir kalabalığa da ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören öncesinde 26 ilin belediye başkan adayı ile bir öğlen yemeği yedi.

. Ardından salona gelen Erdoğan, burada halka seslendi. Kendisini kentine vakfetmeye hazır adaylarla yola çıktıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "30 büyükşehir ve 51 ilde belediye başkanlığını kazanmak adına yola çıktık. Ülke yönetiminde gösterdiğimiz başarıları yerel yönetimlerde de gösteriyoruz. Biz adaylarımızı her zaman ehil isimlerden belirledik. Bu seçimde de tüm adaylarımız ehil insanlardır. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkûm değildir. Kimsenin beceriksizlere oy verme zorunluluğu da yoktur. Kendini şehrine vakfetmeye hazır olan belediye başkan adaylarımızla milletimizin karşısına çıkıyoruz” dedi.

Erdoğan Tutuk'un elini kaldırdı Aday tanıtım töreninden bir kaç gün önce Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da bu törene davet edilmiş ve adaylığı kesinleşmişti. Adaylığın resmi olarak açıklanması ise düzenlenen törende yerine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahneye davet edilen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Erdoğan tarafından eli havaya katılarak AK Parti'nin Yalova Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk'u Yalovalılara emanet etti. Sahneye Başkan Tutuk ile birlikte Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, İl Başkanı Umut Güçlü, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, İl Gençlik Kolları Başkanı Muaz Ceylan ile Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz da çıktı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte el kaldırdı.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'un adaylığının kesinleşmesi sonrasında bugün saat 11.00'de de AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlenerek AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Belediye Başkanı ve Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk açıklamalarda bulunacaklar. 15 Ocak’ta ilçeler de açıklanacak Yalova'nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin illerinin AK Parti Belediye Başkan adayları da kamuoyuna tanıtıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı başta olmak üzere geri kalan 48 ildeki adaylar da 15 Ocak’ta açıklanacak. Seçim sloganı olarak “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Hazırız Kararlıyız” sloganı belirlendi.