AK Parti ve MHP yerel seçimlerde iş birliği haritasını belirledi! İşte iş birliği yapılan o iller

AK Parti ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı 2024 yerel seçimlerinde ortak bir politika izleyeceklerini zaten açıklamışlardı. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli bazı il ve ilçeler anlaşmış kimin aday çıkaracağına karar vermişti. İkilinin son olarak aldığı karara göre, yerel seçimlerde MHP 24 ilde AK Parti'nin adayını desteklerken, AK Parti de 5 ilde MHP'nin adayını destekleyecek. İşte iş birliği yapılan o iller...

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 10:59

Yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kalmışken partiler büyük bir hızla hazırlıklara ve aday belirlemelere devam ediyor. CHP ittifak için İYİ Partinin kapısını çalış ret cevabı alırken AKP ve MHP Cumhur İttifakı çatısı altında yerel seçim çalışmalarına hızla başlamıştı. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Erdoğan ve Bahçeli bazı il ve ilçeler için iş birliği yapmış hangi partinin nerede aday çıkaracağına karar vermişti.

İki liderin son görüşmesiyle birlikte AK Parti ve MHP'nin birlikte kurduğu Cumhur İttifakı'nın iş birliği yapacağı iller tam olarak belli oldu. Yerel seçimlerde MHP 24 ilde AK Parti'nin adayını desteklerken AK Parti ise 5 ilde MHP'nin adayını destekleyecek.

İki parti 29 ilde iş birliği yapacak

31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde ortak ve tek aday ile bazı illerde ise kendi adayıyla yarışacak. Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, toplamda 29 ilde iş birliği yapacak.

MHP'nin AK Parti adayını destekleyeceği iller:

Adıyaman

Ağrı

Ardahan

Artvin

Batman

Bilecik

Bingöl

Bitlis

Burdur

Çanakkale

Çorum

Edirne

Giresun

Hakkari

Iğdır

Kırşehir

Muş

Rize

Siirt

Sinop

Şırnak

Tunceli

Yalova

Zonguldak

AK Parti'nin MHP adayını destekleyeceği iller:

Erzincan

Bartın

Kars

Kırklareli

Osmaniye

Kulislerde konuşulana göre Erzincan'da AK Parti ile MHP'nin ortak belediye başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Bekir Aksun olması bekleniyor. Diğer iller için henüz açığa çıkan bir isim söz konusu değil. Parti liderlerinin Ocak ayının ilk iki haftasında adayları duyurması bekleniyor.

Hilal Baldemir