AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Yalova’daydı! “Bu partiyi halk kurdu tabelasını biz astık”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve partinin MKYK üyeleri ‘Türkiye Buluşmaları’ kapsamında Yalova’ya geldi. İlk olarak AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’yü makamında ziyaret eden Yazıcı, parti çalışmaları hakkında bilgiler aldı

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:43

Ardından partinin toplantı salonuna geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özyılmaz, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve partililerin katıldığı buluşmada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, halkla buluşmaların devam ettiğini söyledi. İl merkezi ve ilçelerde de çalışmalar yapacaklarını belirten Yazıcı, “Eylül ayının başından sonuna kadar ülkemizdeki 81 il ve ilçeleri gezecek ve burada gerek partililerimiz ve gerekse halkımızla buluşacağız. Bu kapsamda Yalova’dayız. AK Parti kurumsal yapıya son derece önem veren bir partidir. Türk siyasi hayatında var olduğumuz günden beri çalışmalarımızı hep belirlenmiş bir plan çerçevesinde yaptık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, ‘Bizim partimizi millet kurdu, tabelasını biz astık’. Milletimiz de kurulduğumuz günden beri bize her zaman destek verdi. Biz milletin hukukunu korumak, milletimizin hayat standardını yükseltmek, önündeki sosyo-ekonomik engelleri ortadan kaldırmak için bir araya gelmiş kadrolarız. Biz siyasi yelpazede milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Millet merkezde biz de oradayız. Hedef kitlemiz Türkiye söz konusu olduğunda 85 milyonun tamamıdır. Yalova söz konusu olduğunda bu ildeki vatandaşların tamamıdır” dedi.

“Halkımız en doğru olanı yapar”

Yerel seçimde alınan sonuçlara da vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, halkın bu anlamda ne mesaj verdiğini anladıklarını ifade etti. Halkın her zaman en doğru olan şeyi yaptığına da değinen Yazıcı, “Halkımız seçimde sandık önüne geldiğinde doğru yönde muhasebesini yapar ve oyunu kullanır. 31 Mart yerel seçimlerinde de milletimiz çok değişik nedenlerle tercihini kullanmıştır. Biz bunların hepsinin farkındayız. İnşallah milletimizin beğenisini kazanacak duruma hem teşkilatımızı ve hem de politikalarımızı getireceğiz. Biz milletin içinden çıkmış bir siyasi kadroyuz. Nerede hata yapıldı. Sonuçları nedir ne anlama geliyor bunları kritik ve analizlerini kendi içimizde gerçekleştiriyoruz. Bunları aşacağız. Genel seçimden 1 sene sonra yerel seçimde böyle bir sonuçla karşılaşılmasını genel seçim bazında ele alıp değerlendirenler de büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını görecekler. Her şeyin konumu çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Millet doğru yapmıştır. Biz de hatalarımız nedir, bu sonucu ortaya çıkartan nedenler nedir, onları araştıracağız. Sonrasında milletimiz de AK Parti kadrolarının bu ülkeye neler kazandırdığını ve neleri kazandıracağını görecektir” diye konuştu.  

“Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var”

Burada yeni anayasa çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Yazıcı, “Yeni Anayasa çalışmaları her zaman bizim gündemimizde. Covid sürecinin başlarında bir çalışma yapıldı. O çalışma dışında partimizde ve kimi STK’larda yeni anayasa yapılma çalışmaları sürüyor. Biz bu konuda meclis açıldığında somut adımları atacağız. Ekim ayının ilk 15 günü içerisinde ilk Anayasa çalıştayını gerçekleştireceğiz. Orada akademisyenler, siyaset bilimciler, hukukçular ve sosyologlardan oluşan 15’li gruplar halinde çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Sonrasında partimizin yetkili organları ile ortam oluşursa diğer partilerle paylaşacağız. Ama yeni Anayasa çalışması ile ilgili elbette bir konsensüsün de oluşması lazım. Bu konsensüs içindeki çalışmaları da TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş yürütüyor. Her halde TBMM açılınca bu konudaki tempo biraz daha artacak ve herkesin kucağında ne varsa göreceğiz. Ama Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Anayasa yapmak milletin hakkıdır. Anayasayı halk yapar. Bugüne kadar Osmanlı döneminden başlayarak cumhuriyet dönemine kadar halkımız bu hakkını kullanamadı. Halen kullanılan Anayasamız da darbeden sonra darbeciler tarafından yapılan anayasalardır. Yani önce darbe yapıp anayasayı yok saymışlar sonra da anayasa yapmışlar. Anayasada o günden bu güne kadar çok fazla değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden kaynaklanan uyumsuz alanlar oluştu. Hem de millet bu alandaki hakkını kullanıp kendi anayasasını yapsın” şeklinde konuştu.

“Esnafı ve şehit ailelerini dinledi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte gelen MKYK üyeleri ise Altınova, Çiftlikköy, Termal, Çınarcık ve Armutlu ilçelerinde de parti teşkilatları ve halkla bir araya geldi. Yazıcı, Yalova programı kapsamında Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (YESOB) Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi’nde de temaslarda bulundu. Yazıcı, şehit ailelerini de ziyaret ederek onların sorun ve taleplerini dinledikten sonra Yalova’dan ayrıldı.