Ahilik Haftası Yalova’da coşkuyla kutlandı

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan kutlama programı; il protokolü, kamu müdürleri ile yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 13:54

Yalova’da Ahilik Haftası etkinlikleri, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen bir kutlama programı ile kutlandı. Etkinliğe; Yılın Ahisi Recep Aymaz, Yalova Vali Vekili Aziz Mercan, Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, il protokolü, kamu müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte çeşitli gösteriler ve sergiler yer aldı. Program, Ahilik geleneğinin önemine vurgu yapan konuşmalarla başladı ve devamında ise Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri şed kuşanmayı temsil eden tiyatro gösterisi, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri de türküleri ile sahne aldı. Katılımcılar, bu anlamlı haftanın ruhunu paylaşarak samimi bir atmosferde bir araya geldiler.

Yalova'daki bu anlamlı kutlama, Ahilik kültürünün toplumda daha geniş bir bilinçle yer almasına katkı sağlarken aynı zamanda da katılımcılara çeşitli hediyeler ve ödüller takdim edildi. Ahilik Haftası’nın ruhunu yansıtan bu önemli etkinlik, dayanışma ve birliktelik duygusunu Yalova’da bir kez daha pekiştirdi.

Murat Can Aytemur