Ağustos ayı celpleri başlıyor

Yalova Askerlik Şubesi ağustos ayı yedek subay, astsubay adayları ile er celplerinin 22 Ağustos - 17 Ekim tarihleri arasında yapılacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 07:34

Yalova Askerlik Şubesi’nden yapılan açıklamada Ağustos 2024 sınıflandırma dönemi ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Yapılan duyuru ile silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erler için celp ve sevk işlemlerinin 22 Ağustos 2024 tarihi itibarı ile başlayacağı duyuruldu.  Ağustos 2024 döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, yoklama ve askerlik hizmet tercihini e-Devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesine başvurarak yaptırmaları gerektiği belirtildi. Yoklama işlemlerini tamamlamayanlar için celp işlemlerinin yapılamayacağı uyarısı yapıldı.

Askerlik Şubesi tarafından sevk tarihleri ise yedek subay, astsubay adayları ve er (1'inci grup) için 22 Ağustos 2024, 2’nci grup erler için 19 Eylül 2024 ve 3’üncü grup erler için ise 17 Ekim 2024 olarak belirtildi.

Yükümlülerin, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesinden alabilecekleri açıklandı. Ayrıca, sevk belgesini almayanlar veya alıp da belirlenen süre içinde katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılacağı vurgulandı.

Yalova Askerlik Şubesi, yükümlülerin yol ve iaşe bedellerini Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine kayıtlı adresleri ile eğitim birliği arasındaki mesafe esas alınarak alabileceklerini de duyurdu. Bu bedellerin, kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTT Matiklerden temin edilebileceği belirtildi.