Afrika sıcakları yurda geri döndü! Yalova’da sıcaklık mevsim normallerini aşacak

Ağustos ayının ilk haftası sıcaklıkların 2-3 derece arasında düşmesi bir nebze olsun kavurucu sıcakların etkisini azaltırken yeni haftada Meteoroloji’den kötü haber geldi. Son hava tahminlerine göre, yurdun batı ve güney kesimlerinde hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-6 derece üzerine yükselecek..

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 13:07

Geçtiğimiz yıldan bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın neredeyse her yerini etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Ağustos ayında da varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu hafta yurtta beklenen hava durumu tahminlerine ilişkin bilgi verdi.

Son tahminlere göre, ülkenin batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini açıklayan Acar, yurdun iç kesimlerinde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.

KUZEYDOĞU SOĞUK HAVA DALGASIYLA KEYİFLENECEK

Yurdun kuzeydoğunda, Rusya üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla havaların serinleyeceğini ifade eden Acar, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceğini aktardı.

“AFRİKA'DAKİ SICAK HAVA ÜLKEMİZE TAŞINACAK"

Acar, ağustos ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiğini dile aktararak, "Özellikle ülkemizin güneybatı kesimlerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'daki sıcak havayı ülkemize taşınacak." diye konuştu.

Bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini belirten Acar, "Ağustos ayı kurak geçiyor, önümüzdeki 1 haftalık periyodun da kurak geçeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Hilal Baldemir