AFAD’dan deprem uyarısı! Artçılar sürebilir!

Saat 10.42’de merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1 şiddetindeki deprem başta Yalova olmak üzere İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir’de de hissedildi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar katıldığı canlı yayında ilerleyen saatlerde hissedilebilir düzeyde artçı depremlerin meydana gelebileceğini ve vatandaşların panik yapmamasını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 12:09

Türkiye sabah saatlerinde deprem paniği ile güne başladı. Marmara Bölgesi’nin genelinde hissedilen fakat merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1 şiddetindeki deprem başta Yalova olmak üzere Marmara genelinde hissedildi. Vatandaşların sokaklara çıktığı görülürken Türkiye bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleşti.

AFAD, saat 10.42’de meydana gelen depremin merkez üssünün Gemlik Körfezi olduğunu duyurdu.

İlk olarak 4.5 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından 3 dakika sonra yeniden 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha deprem meydana geldi.

Can ve mal kaybı yok

Sarsıntının ilk anından itibaren büyük korku yaşayan iş yerlerinde ve evlerinde olan vatandaşlar bir hışımla sokağa çıktı. Ardından korkulu bekleyiş başladı.

İlk belirlemelere göre ise can ya da mal kaybı meydana gelmedi.

Yetkililerden gelen açıklamaya göre tüm kurumların saha tarama çalışması için bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

"İlerleyen saatlerde hissedilecek şekilde artçılar meydana gelebilir"

Konuya ilişkin ilk açıklamayı depremin hemen ardından AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, A Haber’e yaptı.

Tatar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi olumsuz bir ihbar bulunmamakta. Bir yandan da tüm ekipler İstanbul, Mudanya ve Bursa’da tarama çalışmalarına devam ediyor. Bunun dışında 5.1 büyüklüğündeki deprem Marmara’nın güneyindeki faylardan kaynaklanan bir deprem. Bu depremin ardından birtakım küçük ölçekli artçı sarsıntılar da meydana geliyor.

Ciddi şekilde civar illerden de hissedildi. 10-15 saniye süren bir deprem oldu. Vatandaşlarımızın sakin kalması, panik yapmaması büyük önem taşıyor. Buna benzer ilerleyen saatlerde hissedilecek şekilde artçılar meydana gelebilir."

Hilal Baldemir