Adil Yele, “Kafelerin önündeki alanları Milli Emlak’tan biz kiralayacağız”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, ilçenin sahil kısmındaki kıyı kenar çizgisinde kalan bölümleri Milli Emlak’tan kiralayarak kafelere bu alanları kendilerinin kiraya vereceklerini söyledi. Yele böylece yürüme alanlarını işgalden kurtaracaklarını ve belediyeye de gelir kazandıracaklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 23:23

Çiftlikköy ilçesi sahilinde yer alan kafelerin yürüme alanlarına kadar masa ve sandalyelerle yayılmaları vatandaşların rahat bir şekilde yürümelerini büyük oranda kısıtlıyor. Buna bir de seyyar satıcılar eklendiğinde yaz aylarında yoğun olan ilçede neredeyse yürüyecek alan kalmıyor. Bu duruma müdahale etmelerinin gerektiğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele bu yaz aylarında her hangi bir hamle yapmadıklarını ancak önümüzdeki yaz sezonu için Milli Emlak’la görüşeceklerini dile getirdi. Kıyı kenar çizgisinde kalan bu alanların Milli Emlak tarafından kiralandığını ifade eden Yele, “Bu yaz aylarında buradaki kafelerinden seyyar satıcılarına kadar kimseye müdahale etmedik. Ama gelecek sene Milli Emlak’tan sahil şeridini belediye olarak biz alacağız ve kiralayacağız. Hem bundan belediyemiz kazanacak hem de bu durumu minimize etmiş olacağız. Sahile kimsenin artık yayılmasına, halkın yürüme yollarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Engelsiz Kafe’nin önündeki alanı aynı şekilde belediye olarak biz de Milli Emlak’tan kiralıyoruz. Kıyı kenar çizgisinde olan noktaları kullanmak adına para ödemek gerekiyor.” dedi.

“Biz de Engelsiz Kafe’nin önündeki alanı kiralıyoruz”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele belediyeye ait Engelsiz Kafe’nin ön tarafında yer alan ve kıyı kenar çizgisinde bulunan alanı da Milli Emlak’tan kiraladıklarını ifade etti. Engelsiz Kafe’nin vatandaştan büyük bir rağbet gördüğüne de değinen Yele vatandaşların ön tarafı kapatıp kış aylarında da kullanılabilen bir hale getirilmesini istediklerini dile getirdi. Ancak bunun Engelsiz Kafe’nin yazlık konseptini bozacağını düşündüklerini de vurgulayan Yele, “Vatandaş bizde Engelsiz Kafe’nin ön tarafındaki o bahçe bölümünü kapatmamızı ve buranın kış aylarında da kullanılır bir duruma getirilmesini istiyor. Biz burasının yazlık ambiyansını korumak istiyoruz.” diye konuştu.