56 bin öğrenci için yaz tatili başladı! Son ders zili çaldı

Yalova’da 2023/2024 eğitim ve öğretim yılı son ders zilinin çalması ile birlikte sona erdi. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törende Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe öğrencilere karnelerini dağıttılar

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 14:01

11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023/2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nda bir tören düzenlendi. Törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir de katıldılar. Okula gelişinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Kaya ardından sınıflara giderek minik öğrencilere karnelerini dağıttı. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Vali Kaya, ardından okul bahçesindeki yıl sonu törenine geçti.

“Yeni eğitim yılı hazırlıklarına hemen başlayacağız”

Tören Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin konuşması ile başladı. Konuşmasında 2024/2025 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayacaklarını ifade eden Akmeşe, “Çok büyük bir eğitimle başladığımız eğitim ve öğretim yılının sonuna geldik. Bugün hep birlikte karne heyecanı yaşıyoruz. Çocuklarımızı yaşama hazırlayan, onları bilgi ve becerilerle donatarak eğiten öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize saygı ve sevgilerimiz iletiyorum. Bugün bir karne töreni yapsak bile eğitim camiası için maraton bitmiyor. Hemen bayramdan sonra ilimizin farklı lokasyonlarında yaz okulları açacağız. Dolayısıyla da eğlenceli bir eğitim sürecine yaz döneminde de devam edeceğiz. Diğer yandan bir sonraki yaz sezonunun hazırlıklarına da vakit kaybetmeden başlayacak ve okullarımızı 2024/2025 eğitim ve öğretim yılına hazırlayacağız” dedi.

“Bol bol kitap okuyun”

Akmeşe’nin ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da çocuklara ve öğretmenlere hitap etti. Çocuklara tatilde bol bol dinlenmelerini, eğlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye eden Vali Kaya konuşmasında, “Bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna geldik. Hepiniz çok heyecanlı ve mutlusunuz. Biz de karne heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Tabi bu sene mezun olan öğrencilerimiz var. Onlara da yeni dönemde eğitimlerinde başarılar diliyorum. Yaz tatilinde özellikle bol bol eğlenmenizi, kitap okumanızı ve ailenizle kaliteli zaman geçirmenizi istiyoruz. Çünkü bu eğitim ve öğretim yılında özellikle velilerimiz ve öğrencilerimiz çok yoruldular. Bu tatil de onların birlikte zaman geçirmeleri için bir fırsat. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün ve Müftülüğümüzün yaz kursları var. Değerler eğitimi noktasında açılan bu yaz kurslarına da katılmanızı tavsiye ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün de yaz döneminde gençlik kampları olacak bunlara da katılmanızı istiyorum” diye konuştu.

Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi. Okuldan mezun olan 4. sınıf öğrencileri okul bayrağı ve flamasını da 1. sınıf öğrencilerine teslim ettiler. Sonrasında Yalova’daki 287 okuldaki 56 bin 626 öğrenci ve 3 bin 761 öğretmen için yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatilinin de başlangıcını simgeleyen son ders zilini Yalova Valisi Dr. Hülya kaya, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir birlikte çaldılar.