3 Derenin Islahı Başlıyor

Yalova Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı 1. Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis ildeki 3 derenin ıslahı için DSİ 1.Bölge Sulama Şube Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi arasında yapılacak protokoller için Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yetki verdi

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 08:14

 Yalova Belediye Meclisi bu ayki toplantısında önemli gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un seçim çalışmalarından dolayı katılamadığı meclise 1. Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu başkanlık etti. Bir önceki aya ait kararların okunması, onaylanması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının oylanması ile başlayan mecliste müdürlüklerden gelen talepler de komisyonlara sevk edildi.

Yalova Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddelerinden birisi "Yalova Şabanderesi Islahı", "Yalova Körderesi Islahı" ve "Yalova Üniversitesi Kurtderesi Islahı" çalışmaları ile ilgili olarak DSİ 1.Bölge Sulama Şube Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi arasında yapılacak protokoller için Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yetki verilmesi konusu oldu. Meclis bu talebi oy birliği ile kabul ederek Tutuk’a yetki verdi.

Gündemin bir diğer önemli maddesi ise İller Bankası ya da İller Bankası Teminat Mektubu karşılığında diğer bankalardan 30.000.000 TL. (Otuz milyon Türk Lirası) kredi kullanılması amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yetki verilmesi talebi oldu. Bu maddede geçtiğimiz aylarda Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a verilen 30 milyon TL’lik kredi yetkisi hatırlatıldı. Görüşmelerde AK Parti ve CHP grubu arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine Nusret Karaalioğlu gruplara söz vermeyerek maddeyi meclisin oyuna sundu. Madde AK Parti ve MHP’nin ‘evet’ ve CHP grubunun ‘hayır’ oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis bir önceki ay komisyonlara sevk edilen maddelerle ilgili alınan kararların okunarak oylanması sonrasında sona erdi.

Murat Can Aytemur