2024’ün fitre bedeli belli oldu! İşte yeni fitre miktarı

Ramazan ayına kısa bir süre kalmışken ramazan heyecanı herkesi sarmaya başladı. 11 Mart günü başlayacak olan ramazan ayı için 2024 fitre bedeli de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 10:46

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ramazan ayına kısa bir süre kala 2024 fitre miktarını belirleyerek 130 TL olduğunu açıkladı. Kurul yaptığı açıklamada "Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir." dedi.

"Hadisler ve sosyo-ekonomik şartlar göz önüne alındı"

Din İşleri Yüksek Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantı soncunda 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi konusunun görüşüldüğü açıklandı. Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.

Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."

Hilal Baldemir