15 Temmuz Şehitleri Yalova’da Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yalova’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il protokolü Asker ve Polis Şehitliklerini ziyaret ederek mezarlara çiçek bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 13:32

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış uzantıları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmanın 8’nci yıldönümünde ülkenin bekası, birliği ve beraberliğine, demokrasiye canları pahasına sahip çıkan şehitler anıldı. O tarihten sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmaya başlayan bu şanlı zaferin 8’nci yıldönümündeki ilk tören Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından Şehit aileleri ve Gaziler ile ebediyete intikal eden gazilerimizin ailelerine yönelik düzenlenen kahvaltıda il protokolü de hazır bulundu. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, kurum Müdürleri ve aileler hazır bulundu. Burada şehit aileleri, gazi ve ebediyete intikal etmiş gazilerin ailelerinin masalarını tek tek ziyaret eden Vali Kaya onlarla uzun uzun sohbet etti.

Ardından katılımcılara hitap eden Vali Kaya 15Temmuzda hainlerin planlarının milletin sinesine çarparak geri döndüğünü söyledi. 15 Temmuz’un, milletin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği gün olarak tarihe geçtiğini dile getiren Vali Kaya, “Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8'inci yıl dönümünü idrak ediyoruz. 15 Temmuz, sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve Aziz Milletimizin güçlü iradesi sayesinde verilen bu sıra dışı mücadeleyi bir kere daha milletçe yâd ediyoruz. 15 Temmuz, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Ne darbe girişiminde bulunan hainleri unutacağız, ne de aziz kahramanlarımızı... Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandıkça, 15 Temmuz Destanı'nı hafızalarımızdan çıkarmayacağız. Onlar, vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikaste karşı canlı kalkan oldular. Demokratik ve hür bir ülkede, insanca ve onurlu bir hayat sürebilmek için şehit oldular. Bugünümüzü ve geleceğimizi, şehitlerimize, gazilerimize ve milletimizin kahraman duruşuna borçluyuz. İnanıyorum ki biz bir ve beraber oldukça, Türkiye Yüzyılı'nı azim ve kararlılıkla inşa edeceğiz. Bu duygu ve inançla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşüp mekânların en yücesine erişen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum. Milletin Zaferi" kutlu olsun.” dedi.

Şehitliklere çiçekler sunuldu

Uygulama Oteli’ndeki programın ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il Protokolü Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki asker ve polis şehitliklerini ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından şehit mezarlarına çiçek sunuldu. Şehitlerin ruhları için Kuran’ı Kerim okunması sonrasında Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua gerçekleştirildi. Vali Kaya Asker ve Polis şehitlerinin aileleri de uzun uzun sohbet etti.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi gezildi

Şehitliklerdeki programın ardından Cevdet Aydın Parkı’na gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve il protokolü burada oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi açılışını gerçekleştirdiler.  Buradaki fotoğrafları inceleyen Vali Kaya daha sonra anı defterini yazdı.

Murat Can Aytemur