15 Temmuz programı açıklandı

Yalova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri için program açıklandı. Bu yıl da caddeler, meydanlar ve resmi binalar bayraklarla donatılarak milli birlik ve demokrasi ruhu canlandırılacak

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 14:01
https://www.yalovahayat.com/

Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri saat 11.00’de Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliği ziyareti ile başlayacak. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde ise Cevdet Aydın Parkı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapılacak. Ayrıca, vatandaşların yazabileceği 15 Temmuz Anı Defteri açılacak. Yalova Merkez Camii'nde şehitler için Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek.

Ana program ise saat 20.00’de Deprem Anıtı önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü ile başlayacak. Saatler 21:00’i gösterdiğinde ise  15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda anma programı düzenlenecek. Programda Yalova Güzel Sanatlar Lisesi tarafından müzik dinletisi sunulacak, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. İl Müftüsü tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılacak ve şehitler için dua edilecek. Program kapsamında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da bir konuşma gerçekleştirecek. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında hitapları meydandaki dev ekranda izlenecek. Video gösterimi ve Sanatçı Çetin Gümüş'ün konseri ile devam edecek program, saat 00:13’te tüm camilerde eş zamanlı selaların okunmasıyla sona erecek.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, tüm vatandaşları bu anlamlı günün anma etkinliklerine katılmaya davet etti. Kaya, “15 Temmuz, milletimizin demokrasiye ve milli birliğe olan bağlılığını simgeler. Bu ruhu canlı tutmak ve geleceğe taşımak için herkesi etkinliklerimize bekliyoruz”dedi.