Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor ne demek çözümü nasıl yapılır?

Whatsapp kullanan kişiler ara sıra ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ şeklinde uyarı alabilirler. Fakat bu uyarının ne anlama geldiği birçok kişi tarafından bilinmiyor. Sık sık bu uyarıyı almak kullanıcıların sinirini bozabilir. Anlamını bilmemekte kişileri şüpheye düşürebilir ve ne anlama geldiğini araştırırlar. Peki, ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ ne demek? Çözümü nasıl yapılır? İşte merak edilen bu soruların cevabını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 14:54
https://www.yalovahayat.com/

Whatsapp uygulaması 24 Ocak 2009 tarihinden bu yana bütün dünya tarafından neredeyse her dakika kullanılan ve vazgeçilemeyen bir uygulamadır. Whatsapp uygulaması en hızlı mesajlaşma ve arama gerçekleştirilen uygulamadır. Bu uygulamanın bu kadar hızlı olması sistemsel algoritmalarından kaynaklanmaktadır. Çok karmaşık algoritmaları olan bu uygulama her işlemi çok hızlı yapmayı sağlamaktadır.

Fakat Whatsapp sisteminin bazen açıkları olabiliyor ya da sistemsel olarak bazı hatalarla karşılaşılabiliyor. Bu hatalardan biri de ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ uyarısıdır. Bazı kullanıcılar ara ara Whatsapp uygulamasını kullanırken bu uyarı ile karşılaşabiliyor. Peki, ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ ne demek? Çözümü nasıl yapılır? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor ne demek

Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı aldıysanız korkmanıza gerek yok bu bir virüs veya tehlike değildir. Bu uyarı çoğunlukla zayıf bir internet bağlantısına sahip olduğunuzda gelir. Bu uyarı çoğu zaman WhatsApp'ın kendi sunucularına bağlanmaya çalıştığı zamanlarda telefonunuzdaki zayıf internet bağlantısından dolayı bağlanamadığı, ya da bağlanmakta sorun yaşadığı zamanlarda ortaya çıkar.

WhatsApp, çalışma sistemi size mesaj gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla kendi sunucusuna bağlanmaya çalışır. Fakat telefonunuzda zayıf, sağlıksız bir internet bağlantısı varsa WhatsApp sunucusuna bağlanmakta zorluk yaşar. Bunun sonucunda siz ekranda "bağlantınız kontrol ediliyor" uyarısıyla karşılaşırsınız. Yani özetle bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı almanızın ana sebebi, telefonunuzda o an kötü, zayıf bir internet bağlantısı olmasıdır.

Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor çözümü nasıl yapılır?

Whatsapp’ın düzgün çalışabilmesi için öncelikli olarak aktif internet bağlantınız olması gerekir. Eğer bu uyarıyı alıyorsanız ilk yapmanız gereken şey telefonunuzun internet bağlantısını kontrol etmek. Eğer bulunduğunuz yerde bir modem aracılığı ile internete bağlanıyorsanız öncelikle modeminizi kapatıp 20-30 saniye bekledikten sonra yeniden açmalısınız. İnternetin aktif olduğundan emin olduktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Bunun dışında yapabileceğiniz bir diğer işlem de telefonunuzu yeniden başlatmaktır. Telefonu yeniden başlatmak ne kadar basit görünse de telefonda ve uygulamalarda yaşanan sistemsel sıkıntıların çözülmesini sağlayabilir. Telefonunuzu yeniden başlatmak ‘Whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor’ sorununu çözüme kavuşturabilir.

Whatsapp uygulamanızın telefonda güncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Uygulama son sürümünde değilse sistemsel olarak hata verebilir. Bu nedenle uygulama marketinize girip uygulamanın güncellenip güncellenmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer güncel değilse güncelleyip yeniden kontrol etmelisiniz. Bu durumda da sorun büyük ihtimalle çözülmüş olur.

Bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz bir diğer işlemde uygulamanın ön belleğini ve diğer verileri silmektir. Önbellek ve veri temizliği Whatsapp’ta yaşanan sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.

Eğer Android cihazınız varsa önbellek ve veri temizliği yapmak için öncelikle ayarlara girmelisiniz ardından Uygulamalar ve bildirimler’e girin. Bu sayfadan Tüm Uygulamaları Gör seçeneğine tıklayın ve ekranı aşağıya kaydırarak Whatsapp’ı bulun. Buradan Depolama‘ya, ardından da Önbelleği temizle‘ye ve Verileri temizle‘ye tıklayın. Ardından Google Play Store uygulamasına giderek Whatsapp uygulamasını yeniden indirin.

Eğer cihazınız İphone ise, öncelikle ayarlara girin ardından Genel’e tıklayın, ekranı aşağıya kaydırın ve iPhone Depolama Alanı seçeneğine tıklayın. Bu ekranda Whatsapp’ı bulun ve tıklayın baradan Uygulamayı Sil‘e tıklayın ve tüm verileri silmek istediğinizi onaylayın. Bu işlemin ardından App Store’a giderek Whatsapp uygulamasını yeniden yükleyin.

Eğer bu yolların hepsini denediyseniz ve yine de sorun çözülmediyse son çare olarak WhatsApp ekibiyle destek iletişime geçerek yaşadığınız sorunu onlara bildirin. Whatsapp Destek Ekibi sorununuzu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacaktır.

Hilal Baldemir