Uzman Çavuş maaşı ne kadar 2024?

Toplu sözleşme zammı ile birlikte Uzman Çavuş maaşlarına da zam geldi. Birçok kişi Uzman Çavuş maaşını merak ediyor ve araştırıyor. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon sonucuna göre memur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı personellerin de maaşı artmıştı. 2024 yılında memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 50 olarak belirlenirken Toplu sözleşme zammı ile Astsubay ve Uzman çavuş maaşlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Birçok kişi arama motorlarında bu sorunun cevabını arıyor. Peki, Uzman Çavuş maaşı ne kadar 2024? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 16:19

7. dönem toplu sözleşme süreci sona erdi ve milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024 yılında alacağı maaş zammı belli oldu. 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme zam görüşmeleri uzun bir müzakere sürecinden sonra sendikalar ve hükümet arasında anlaşma sağlanamayınca konu nihai karar için Hakem Heyeti'ne devredilmişti. Bu kapsamda yeni yılda yapılacak zamla askeri personel maaşları da merak edilmeye başlandı. Uzman Çavuş maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Peki, Uzman Çavuş maaşı ne kadar 2024? İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yer alan bir personelin maaşı rütbesi, konumu, görev süresi, görev yeri gibi birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. En çok merak edilenlerden biri de Uzman Çavuş maaşıdır.

Uzman çavuşların da maaşları görev yeri, kıdem, derece, rütbe, meslekte geçirilen sürüye göre değişkenlik gösteriyor. Ortalama olarak uzman çavuşun maaşı Temmuz ayından itibaren gelen zamla 13 bin TL'den başlıyor.

Toplu sözleşme zammı ile birlikte Temmuz ayından bu yana Kara, deniz, hava ve Jandarma uzman çavuşlar 13 bin TL ile 20 bin TL arası maaş alıyor. Doğu görevinde bulunanlar ise 17 bin ile 23 bin TL arasında maaş alıyordu. Fakat 2024 yılıyla birlikte Uzman Çavuş maaşlarına da zam yapılacak.

2024 yılında zamlı maaş alacak olan Uzman Çavuşların maaşları şu şekilde:

Göreve Yeni Başlayan Uzman Çavuş: 23.000 TL

Doğu ya da Güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları: 35.000 - 40.00 TL arası.

Hilal Baldemir