Tavşanlı Belediyesi’nden şeffaf belediyeciliğe önem veriyor

Tavşanlı Belediyesi, 3 aylık gelir gider tablolarından oluşan mali yapısını kamuoyu ve belde halkı ile paylaştı. Belediyenin 31 Mart 2023 ile 12 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki geliri 15 milyon, gideri ise 17 milyon lira oldu

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 14:56
https://www.yalovahayat.com/

Tavşanlı Belediyesi şeffaf belediyecilik örneği sunmaya devam ediyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar bu çerçevede belediyenin 3 aylık gelir gider tablolarından oluşan mali yapısını kamuoyu ve belde halkı ile paylaştı.

Kaçar, yaptığı açıklamada belediyenin mali durumunu şeffaf bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi. Kaçar, “Belediyemizin gelirleri ve giderleri konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi bizim için önemli. Bu nedenle 3 aylık mali raporumuzu kamuoyuna açıklıyoruz. Bu rapor, belediyemizin ne kadar gelir elde ettiğini, bu geliri nasıl harcadığını ve hangi projelere yatırım yaptığını gösteriyor” dedi.

Kaçar, belediyenin 31 Mart 2023 tarihindeki bakiyesinin 35 milyon lira olduğunu belirtti. Kaçar, “Bu tarihten itibaren 3 ay boyunca belediyemizin toplam geliri 15 milyon lira oldu. Bu gelirin kaynakları arasında emlak vergisi, su tahsilatı, kira geliri, İller Bankası payı, bina inşaat harcı ve diğer kalemler yer aldı. Belediyemizin toplam geliri ile birlikte genel toplamımız 50 milyon lira oldu” diye konuştu.

Kaçar, belediyenin aynı dönemdeki toplam giderinin ise 17 milyon lira olduğunu ifade etti. Kaçar, “Bu giderler arasında personel maaşı ve tazminatı, faturalar, araç bakım ve akaryakıt, yol yapım inşaat ve bakım onarım, asfalt yapım, yeni belediye binası, birlikler, belediye binası ve okul gereksiz sarf alımı, sahada yapılan işlere ödenen fatura, cami su kuyusu köy altyapı ibadet yeri, spor kompleksi ve saha yenileme, vergiler ve SGK ödemesi gibi kalemler bulunuyor” şeklinde konuştu

Kaçar, belediyenin 12 Temmuz 2023 tarihli bakiyesinin ise 32 milyon lira olduğunu kaydetti. Kaçar, “Belediyemizin mali durumu sağlam ve istikrarlıdır. Gelirlerimizi halkımızın yararına olan projelere harcıyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABER/Hilal Baldemir