Prefabrik ne demek? Kökeni nedir? Cümle içinde nasıl kullanılır?

Prefabrik kelimesinin anlamı nedir? Ne anlamda kullanılır? Son zamanlarda hem gündelik hayatta hem de sosyal medyada karşımıza en çok çıkan sözcüklerden biri prefabrik sözcüğüdür. Özellikle yaşanan büyük deprem felaketinden sonra Türkiye’de çokça duyduğumuz bir kelime oldu prefabrik kelimesi. Kimi zaman televizyonda, kimi zaman sosyal medyada duyduğumuz, gördüğümüz prefabrik kelimesinin anlamı ne? TDK’ye göre prefabrik kelimesi ne anlama geliyor? Kelimenin kökeni de merak edilenler arasında.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 16:20
https://www.yalovahayat.com/

Günlük hayatta karşımıza çıkan ama anlamını bilmediğimiz birçok kelime var. Televizyonda ya da sosyal hayatta duydukları gördükleri kelimelerin anlamlarını merak eden ve araştıran kişiler prefabrik kelimesinin anlamını ve kökenini de merak ediyor. Özellikle Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası hayatımızda oldukça büyük bir yer edinen prefabrik kelimesinin anlamı çok merak ediliyor.

Peki prefabrik kelimesinin anlamı ne? Hangi dilden geliyor? Kökeni ne? TDK’ye göre doğru anlamı ne? Birkaç örnek cümlede görelim.

Prefabrik kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı parçaları önceden hazırlanıp birleştirilerek oluşturulan, kurma olarak verilmiştir.

Prefabrik ya da prefabrikasyon, genellikle inşaat, gemi inşaatı, otomotiv, madencilik ve makine sanayi gibi seri üretim gerektiren alanlarda sıklıkla kullanılan bir yöntem olup, önceden yapılmış bir planlamaya göre hazır olan parçaların sahada bir araya getirilmesi yöntemine verilen isimdir.

Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir.

Kökeni Fransızca préfabriqué kelimesinden gelir.

Cümle içinde kullanımı: Prefabrik evler küçük olmasının yanı sıra kurulumu pratik ve kullanımı rahat evlerdir.