Parafon fiyatı 2023? Parafon reçetesiz alınır mı? Parafon nasıl kullanılır?

Genel olarak Ağrı kesici niteliğinde olan parafon, özellikle adale ağrılarında etkili bir ilaçtır. Birçok kişi tarafından parafon fiyatı 2023 ve eczaneden reçetesiz alınıp alınmadığı merak konusu. Peki, Parafon fiyatı 2023? Parafon reçetesiz alınır mı? Parafon nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 16:33
https://www.yalovahayat.com/

Parafon ilaç fiyatı 2023 yılı için güncellendi. Güncellenen fiyat neticesinde adale ağrılarında kas gevşetici rahatlatıcı etki sağlarken içeresindeki parasetamol ağrıyı hafifletir veya şiddetini azaltır. Genel olarak kas ağrılarında kullanılan parafon ilacının 2023 fiyatı ne kadar? parafon ilacının reçetesiz fiyatı ne kadar? İşte detaylar….

Parafon ilaç fiyatı ne kadar?

En çok kas ağrılarında kullanılan parafon tablet fiyatı 2023 yılı için 73,75 TL olarak eczanelerde satılmaktadır.  Kas gevşetici olan bu ilaç eczanelerden sadece eczaneden alıp kullanabilirsiniz. Parafon tablet reçetesiz olarak da satın alabilirsiniz. Ancak reçetesiz satılmasına rağmen yine de hekiminize danışarak almanız çok daha iyi olacaktır. Ve 12 yaş altın çocukların kullanmaması gerekmektedir.

Parafon ne için kullanılır?

Kas ve adele ağrıları için kullanılan bu ilaç özellikle bel ağrısı, boyun, omuz ve kol ağrıları için kullanımının yanı sıra vücudun aldığı darbelere karşı oluşan kas rahatsızlıklar ve ağrılarında da kullanılır. Bunun yanı sıra  tendon rahatsızlıkları  ve ortopedik ağrılar esnasında kullanılmaktadır. Doktorlar tarafından çok fazla tavsiye edilmemesine rağmen kadınların bir kısmı adet ağrıları içinde bu ilacı kullanmaktadır. Parafon piyasada bilinen en etkili kas gevşeticidir. Özellikle yoğun kas ağrılarına adeta birebirdir.

En sık görülen Yan etkiler

Her ilacın vücudumuza yararı olup bizi iyileştirdiği gibi elbette bazı yan etkileri de mevcuttur. Parafon kullanımı sağlayan kişilerde en çok  görülen yan etkiler ise şunlardır: Kaygı, endişe, baş ağrısı ve buna bağlı olarak görülen sersemlik. Özellikle  yoğun bir uyku hali ve iştahsız en çok görülen yan etkilerdendir. Bu yan etkileri takiben mide bulantısı ve ishal takip etmektedir.