Nitekim mi, Netekim mi? Doğrusu nasıl yazılır?

Günlük hayatta oldukça sık kullandığımız bazı kelimelerin doğru yazılışını merak ediyor muyuz? Özellikle yabancı kökenli sözcükleri yazarken yanlış yazabiliyoruz. Yazımında hata yapılan kelimelerden biri de Nitekim kelimesidir. TDK’ye göre nitekim kelimesi nasıl yazılır? Nitekim mi yoksa netekim mi? doğru yazılışı nedir? İşte nitekim kelimesiyle ilgili merak edilen her şey…

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 15:56
https://www.yalovahayat.com/

Nitekim kelimesi dilimize yerleşmiş ve çok sık kullanılan bir kelimedir. Ama doğru yazılışı birçok kişi tarafından yanlış bilinmektedir.

Bu kelime genellikle Netekim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TDK’ye göre Nitekim şeklinde olmalıdır.

Kullandıkları kelimelerin anlamını merak eden ve kökeni hakkında araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin araştırma yapıyor. TDK'ye göre Nitekim kelimesinin anlamı nedir? İşte, bu konuyla ilgili merak edilenler…

TDK’ye göre anlamı: nasıl ki, gerçekten, sonunda, sonuç olarak. Nitekim doğru yazımı:

Netekim (Yanlış kullanım)

Nitekim ✓ (Doğru kullanım)

Nitekim kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre hakikaten ve gerçekten anlamlarında kullanılmaktadır. Cümle içerisinde kullanılmakta olan nitekim kelimesi genellikle bir cümleyi bağlamak için kullanılmaktadır. Nitekim kelimesi genel de sonuç olarak manasına gelecek şekilde kullanılmaktadır.

Nitekim Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı: Bu dolabı bu şekilde monte edemezsiniz yanlış olur dedim, nitekim öyle de oldu.

İlginizi çekebilir: Pilot mu, Plot mu?