Nargile fiyatları? Dışarıda nargile içmek kaç TL?

Kafe ve restoranlarda nargile içmenin fiyatı nedir? Güncel nargile fiyatları? Nargile fiyatları neye göre değişiyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2023 16:05
https://www.yalovahayat.com/

Nargile genellikle kafe ve restoranlar gibi sosyal ortamlarda içilmektedir. Normal içim aralıkları 45 ile 50 dakika arasında değişmekte, ancak birkaç saat boyunca da devam edebilmektedir.

Nargilelik tütün mamulü, içerisinde su bulunan geleneksel nargilelerde tüketilir, dumanı direkt, nargile dışında başka araçlarla veya suyun dışındaki başka bir madde içerisinden geçirilerek tüketime sunulamaz.  

Nargile içebilmek için nargile tütünü, nargile kömürü ve nargile takımı gibi birkaç malzemeye ihtiyaç vardır. 

Günümüzde dışarıda bir kafede veya restoranda nargile içmenin bedeli minimum 180 TL’den başlayarak, bu fiyatlar 300-350 TL’ye kadar çıkmaktadır. Nargile fiyatlarındaki belirleyici unsur kullanılan tütünün kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Aynı zamanda tercih edilen mekana göre fiyat standartları değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle turistik bölgelerde bu fiyatların daha yüksek olduğu görülmektedir. Turistik bölgeler için fiyatların 400 TL ile 600 TL arasında değiştiği söylenebilir. 

Ayrıca sigara yasağının ardından hazırlanan yeni kanun ile kapalı mekanlarda nargile içilmesine de yasak getirildiğini belirtmekte fayda var. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında, tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandığı alanlarda nargilelik tütün mamulü sunumu yapılamamaktadır.