Milka İsrail malı mı? Milka kimin, nerenin malı? Milka nerede üretiliyor?

Dünyanın en çok bilinen ve belki de en ok tüketilen çikolata markalarından biri olan Milka son dönemlerde İsrail’e yapılan boykot hareketleri kapsamında en çok araştırılan markalardan biri oldu. İsrail’in Gazze’deki sivil halka karşı işlediği savaş suçlarına tepki göstermek isteyen insanlar tepkilerini İsrail’e ve ona destek olan ülkelere ait ürünleri ve markaları boykot ederek gösteriyor. Bu kapsamda birçok marka hakkında araştırma yapılıyor ve arama motorlarında İsrail’e ait markalar aratılıyor. Bu markalar arasında en çok araştırılanlardan biri de çikolata devi Milka oluyor. Peki, Milka İsrail malı mı? Milka kimin, nerenin malı? Milka nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 15:10

İsrail ve Hamas arasında süren çatışmalarda 2 ay geride kaldı ve 16 binden fazla masum sivil hayatını kaybetti. 5 gün süren ateşkes ve esir takasının ardından İsrail ordusu saldırılarına daha acımasız bir şekilde kaldığı yerden devam etti ve daha ilk günden 200’den fazla sivili katletti. Dünyanın her yerinde İsrail’e karşı gösterilen tepkiler ve yapılan protestolar daha geniş kitlelere yayılırken İsrail her alanda boykot ediliyor. İsrail pazarına ait markalar, ürünler ve İsrail’e destek veren ülkelerin markaları boykot edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda en çok araştırılan markalardan biri de Milka oluyor. Peki, Milka İsrail malı mı? Milka kimin, nerenin malı? Milka nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Milka İsrail malı mı?

Milka çikolataları ilk kez İsviçre’de üretildi ve ardından dünyanın birçok yerinde üretim tesisleri kurdu. Milka’nın ilk kez 1901 yılında Neuchâtel, İsviçre'de çikolata üreticisi Philippe Suchard tarafından üretimine başlanmıştır. 1990-2012 yılları arasında Kraft Foods Inc., markası iken 2012 yılından şimdiye kadar ise Mondelez International markasıdır. Mondelez International ise Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir çokuluslu gıda şirketidir.

Milka markası 122 yılı aşkın bir süredir öncelikle Lörrach, Almanya'da üretilmektedir. Marka 1970 yılında, Toblerone ile birleşerek Interfood markası oldu. Interfood, 1982'de Jacobs kahve şirketi ile birleşerek Jacobs Suchard adında yeni bir marka oldu. Kraft Foods, 1990 yılında Milka dahil Jacobs Suchard'ı satın aldı.

Milka kimin, nerenin malı?

Milka ilk olarak 1901 yılında İsviçre’de Philippe Suchard tarafından kurulan bir markadır. Fakat yıllar içinde şirket küresel çapta büyümüştür ve ilk olarak Kraft Foods bünyesine dahil olmuştur. Ardından ABD’de bulunan çokuluslu bir şirket olan Mondelez International bünyesine girmiştir. Milka İsrail markası değildir şu an ABD menşeli bir markadır.

Milka nerede üretiliyor?

Milka Mondelez International bünyesinde bulunan bir markadır ve en yoğun üretimi Almanya Lörrach’da yapılmaktadır. Mondelez International’in birçok yerde üretim tesisleri mevcuttur.

Hilal Baldemir