LAÇİN’İN 30 HAZİRAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ MESAJI

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Koruyucu Aile Günü dolayısıyla önemli bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 09:15
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü'nü anlamlı bir mesajla kutladı. Laçin, koruyucu aile hizmetinin önemine vurgu yaparak, çocukların biyolojik aileleriyle kalmalarının mümkün olmadığı durumlarda, devlet denetiminde ve aileler tarafından ücretli veya gönüllü olarak bakılması ve yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Laçin, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Koruyucu aile hizmeti, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir. Koruyucu Aile Hizmeti, Evlat Edinme hizmeti ile karıştırılmaktadır. Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetlerinin odağı, çocuğun aile yanında yetişmesi olduğundan, her ikisinde de ailelerin seçim kriterleri temelde aynıdır. Ancak, her iki hizmetten yararlandırılacak çocukların hukuki durumları farklılık göstermektedir. Evlat edinme hizmetinde aile, evlat edinme yolu ile hukuksal bir süreci tamamlayarak velayet hakkını alırken Koruyucu Aile sisteminde aile, çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğunu devlet ile paylaşmaktadır, çocuğun velayeti öz ailesinde kalmaktadır.”

“Yaşanılabilir bir dünyayı, sevgisiz kurmak mümkün değildir”

Laçin, son bir yılda yapılan çalışmalarla Yalova'da koruyucu aile hizmetinin önemli bir ivme kazandığını ve çocukların koruyucu ailelere yerleştirilme sayısının arttığını ifade etti. Ailelerin ve çocukların Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Koruyucu Aile Birimi tarafından düzenli aralıklarla takip edildiğini vurguladı ve mesajının sonunda sözlere yer verdi; “Yaşanılabilir bir dünyayı, sevgisiz kurmak mümkün değildir. Çocuklarımızı sevgi ve ilgiyle büyüten değerli koruyucu ailelerimize üstlendikleri bu önemli görevden ötürü teşekkür ederiz.”

HABER/Furkan Karahasan