Kombi suyu ısıtmıyor? Kombi Çalışıyor ama suyu ısıtmıyor?

Günlük hayatta sık sık kullandığımız bazı elektronik aletlerde sebebiniz bilmediğimiz bir şekilde arızalar meydana gelebilir. Özellikler evlerde ve iş yerlerinde kullanılan elektronik ev aletlerinde bu sorun çok sık yaşanmaktadır. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde kombi bakımını yaptırmak oldukça önemlidir. Aksi halde kombide meydana gelen arızalar gündelik hayatı olumsuz etkilemekle kalmaz gündelik işlerin de aksamasına neden olur. Peki, kombi neden bozulur? Kombi suyu ısıtmıyor? Kombi Çalışıyor ama suyu ısıtmıyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 15:21
https://www.yalovahayat.com/

Kombi son yıllarda neredeyse her evde kullanılan bir elektronik alettir evin ısınma sistemini karşılamanın yanı sıra sıcak su ihtiyacı ve mutfaktaki ocağın ateşlenmesinde de kombi aracılığıyla sağlanan gaz kullanılmaktadır.

Kombi gündelik hayatta oldukça büyük bir kurtarıcıdır. Musluğun sıcak tarafını açar açmaz sıcak suyun hemen akması, havalar soğuduğunda evin ısınma mekanizmaları devreye sokulduğu an anında evin ısınması gibi büyük faydaları vardır. Fakat bazen de bu kombiler beklenmedik anlarda arızalanabilirler.

Kombi sistematik olarak çalıştığı halde suyu ısıtmama gibi arızalar olabilir. Normalde birkaç dakika sonra kombi sıcak suyu tesisattan geçirerek musluğa gönderir ve sıcak su gelir. Fakat bu bekleme süresi uzuyorsa demek oluyor ki olağandışı bir durum vardır. Peki, kombi suyu neden ısıtmaz?

Kombi suyu neden ısıtmıyor?

Kombinin suyu ısıtmamasının birden fazla nedeni olabilir. Öncelikle kombinin elektrik bağlantısı kontrol edilmeli sigortalar kapalı olabilir. Eğer elektrik ile ilgili bir sorun yoksa o zaman kombinin suyu bitmiş olabilir. Kombilerin ideal basınç seviyesi teknik olarak 1-2 bar arasındadır. Bu değer 1 barın altında, 2 barın da üstünde olmamalıdır.

Eğer kombinin basınç değeri 1 barın altına düşmüşse kombinin altında yer alan doldurma musluğu ile kombiye su basılmalıdır. Kombinin basınç değeri 3 barı bulduğunda ise kombiye en yakın peteğin hava alma kısmı açılarak basınç düşürülmelidir.

Bunun dışında kombinin yanında bulunan gaz iletim vanasının kapalı olması da sıcak su gelmemesine neden olur. Gaz vanası kapalı ise kombinin gaz akışı kesilir. Gaz vanası kontrol edilecek kapalı ise açık konuma getirilmelidir.

Bir diğer sorun da dışarıda bulunan gaz saati vanasının kapalı olmasıdır. Dış kapının yanında bulunan gaz saatinin vanasının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Eğer kombide bulunan arıza ışığı yanıyor durumdaysa kombiyi resetlemeniz gerekir. Ayrıca kombinin sıcak su derecesi de kontrol edilmelidir. Çok düşük veya çok yüksek olmamalıdır.

Kombi Çalışıyor ama suyu ısıtmıyor?

Genellikle kombinin suyu ısıtmaması ve sıcak su sağlamamasında kullanıcı hataları etkin rol oynamaktadır. Fakat kombiniz bu saydığımız sorunların dışında bir sorundan kaynaklı olarak çalışmıyorsa bir yetkili servisle görüşmelisiniz.