Kobe eti nedir? Kobe hangi ülkedir? Wagyu eti fiyat? Kobe Eti fiyat?

Özellikle son yıllarda Fine Dining restoran kültüründe oldukça sık karşılaştığımız ve dünya mutfağında sıkça kullanılan Kobe eti oldukça merak edilmektedir. Japonya’nın Kobe şehrinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan elde edilen bu et dünyanın en pahalı etleri arasındadır. Hatta öyle ki Kobe etinin 100 gramı 3.000 TL’ye varan fiyatlara kadar satılıyor. Peki, Kobe eti nedir? Kobe hangi ülkedir? Wagyu eti fiyat? Kobe Eti fiyat? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 18:17

Kobe eti yerel ve geleneksel bir et türüdür ve Japonya’nın Wagyu bölgesinde hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanların özel olarak yetiştirilmesi il elde edilen bir et türüdür. Japonya’nın Kobe kentinin kendine has iklimi bu etin daha lezzetli olmasında büyük bir etkendir. Bu et için özel bir yetiştirme şekli ve özel çiftlikler kullanılmaktadır. Kobe eti bu nedenle dünyanın en pahalı etlerinden biridir. Peki, Kobe eti nedir? Kobe hangi ülkedir? Wagyu eti fiyat? Kobe Eti fiyat? İşte bu soruların cevabı…

Kobe eti nedir?

Kobe eti, Japonya’nın Kobe şehrinde Wagyu bölgesinde özenle ve farklı yöntemlerle beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen kırmızı bir et türüdür. Kobe etinin en büyük özelliği neredeyse yok denecek kadar az siniri olması ve yağsız olmasıdır. Etin daha lezzetli olmasını sağlayan bu özelliği için hayvanlar tüm günlerini geniş otlaklarda ve sulak arazilerde geçiriyor.

Kobe etinin daha lezzetli olması için birçok yöntem uygulanmaktadır. Kobe eti lezzetini en çok hayvanların stresten uzak yaşamasından almaktadır. Oldukça rahat ve huzurlu bir şekilde beslenen ve istedikleri zaman sulak ve otlak arazilerde dolaşan bu hayvanların keyfi, etlerinin lezzetine de yansımaktadır. Kimi zaman bu hayvanları yetiştirirken müzik terapisi de uyguladıkları için huzurlu hayvanlardan, verimli etler elde edilmektedir.

Bu et çok fala üretilebilen bir et değildir üretimi oldukça sınırlıdır bu da fiyatını etkileyen faktörlerden biridir. Kobe Eti Wagyu cinsindeki erkek sığırlardan elde edilen ve oldukça az olan bir ettir. Bu etin elde edilmesi için hayvanlara otlak dışında günde 3 defa yem verilir ve arpa suyu ile beslenmeleri sağlanır. Gün içinde yaklaşık 20 litre arpa suyu tükettikleri bilinmektedir.

Ayrıca hareket etmeyi çok sevmeyen bu hayvanların etlerindeki yağ oranını eşit şekilde dağıtmak için bakıcıları tarafından sıkça masaj yapılır. Masaj yapılan hayvanların vücutlarında bulunan yağ tek bir yerde değil tüm vücuda yayılır bu da etin içerisindeki yağın daha ez ve dengeli olmasını sağlar.

Kobe eti hangi ülkenindir?

Japonya’nın Hyogo prefektörlüğünde yetiştirilen ve Tajima adı verilen sığırlardan elde edilen bir ettir. Sadece bu bölgeye özgü olan bu et hayvanların beslenmesinden yetiştirilme yöntemlerine kadar her şeyi özeldir. Elde edilmesi zor olduğu için oldukça sınırlı şekilde üretilir. Çok özel restoranlarda farklı pişirme yöntemleriyle karşımıza çıkan bu etin siniri neredeyse yok denecek kadar azdır. Son yıllarda Fine Dining restoranlarda oldukça sık karşılaşılan bir et türüdür.

Wagyu eti fiyat?

Genellikle 200 dolardan başlayan fiyatlarla satılan Kobe eti Wagyu adı verilen sığırların özel bir programla veteriner kontrolünde arpa ve mısır suyuyla beslenmesi ile elde edilen bir et türüdür.

Kasap Mehmet Günbey Wagyu etinin fiyatı ile ilgili, “Bunun en büyük özelliği de etin içinde mermer olarak tabir ettiğimiz ince yağ dokularının olmasıdır. Bu etin yağı elinizin sıcaklığıyla bile eriyebiliyor. Etlerimizin yağ oranı çok yüksek. 500 kilogramlık bir sığır kestiğimiz zaman bunun içinden yaklaşık 40-50 kilogram bir et alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Bursa’da bulunan bir restoranda bu etin müşteriye sunulma fiyatı 200 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor. Ayrıca bu etin satış fiyatı ise bin 200 dolara kadar çıkıyor.

Kobe Eti fiyat? 

Kesildikten sonra 40-60 gün arası dinlendirilen bu et neredeyse 1.5 dakikada pişerek yemeye hazır hale geliyor. Eşit şekilde yayılmış yağ dokusu el ısısında bile eriyebilecek kadar ince bir yağ dokusudur ve bu yağ dokusu ete mermer görünümü kazandırıyor. Bu etin kilosu yaklaşık 1.200 dolara kadar satılabiliyor.

Hilal Baldemir