“Kaçak avcılığa geçit yok”

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Marmara Denizi’nde kurum olarak kaçak avcılığa geçit verilmediğini dile getirdi. 2022 yılı içerisinde birçok tekneye idari para cezası uygulandığını söyledi. Yalova’nın Marmara Denizi balıkçığında çok önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 14:06
https://www.yalovahayat.com/

Parıldar, kaçak avcılığının önüne geçebilmek için 7/24 usulüne göre denetimlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek “Avcılığın doğru ve başarılı uygulanması bakımından Yalova örnek bir il. Bu konuda balıkçılarımızın görüşlerini önemsiyoruz.  Yalova, Marmara Denizi balıkçılığında çok önemli bir görev üstleniyor. Balıkçılarımızın daha bilinçli avlanmalarını sağlayarak avcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, eşitsizliğin ve fırsatçılığın önüne geçilerek adaletli bir avcılık rekabetinin yerleşmesi, su ürünleri potansiyelinin korunarak gelecek nesillere temiz bir çevre, temiz bir deniz ve balık çeşitliliğinin aktarılması amacıyla yasa dışı ve usulsüz avcılık yapanlara yönelik Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, Marmara Denizi ve Gemlik körfezinde 24 saat esasına göre denetimlerine gece ve gündüz aralıksız olarak devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

Parıldar, av yasağı döneminde balıkçıların yasaklara uyması gerektiğini belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kurum olarak balıkçılarımızın bütün sorunlarıyla ilgileniyoruz. Balıkların üreme ve büyüme döneminde getirilen yasaklara uyulması, sürdürülebilir avcılığın devam ettirilmesi ve balıkçıların geleceği açısından önem arz etmektedir. Doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillerin garanti altına alınması için getirilen yasaklara uyulmasını tüm balıkçılarımızdan önemle rica ediyoruz.”

HABER/M. Tunç Tanrıverdi