Frutti İsrail’in mi? Frutti kimin, nerenin malı? Frutti nerede üretiliyor?

Frutti markası birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor markanın hangi ülkeye ait olduğu ve nerede üretildiği büyük merak konusu oldu. İsrail’in marka ve ürünlerini boykot etmek isteyen kişiler birçok markayı araştırıyor. İsrail hain saldırılarına devam edip sivil katliamını durdurmadıkça dünyanın birçok yerinden tepkiler kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Araştırılan markalar arasında Frutti markası da yer alıyor. İsminin farklı olması markanın yabancı menşeli bir marka olduğunu düşündürürken kişiler b markayı oldukça sık araştırıyor. Peki, Frutti İsrail’in mi? Frutti kimin, nerenin malı? Frutti nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 15:27

Filistin ve Gazze savaşı sonrası birçok marka İsrail’e mi ait diye araştırılıyor. Boykot listelerinde yüzlerce markanın ismi yer alırken bu markaların İsrail’e mi yoksa farklı ülkelere mi ait olduğu merak konusu oluyor. Kişiler alışveriş yaparken aldıkları her marka ve ürünü araştırmaya başladı. Özellikle aldıkları gıda ürünlerine çok dikkat eden vatandaşlar boykot listelerindeki ürünleri almamaya özen gösteriyor. Adı sıkça anılan Frutti markası da araştırılan markalar arasında. Peki, Frutti İsrail’in mi? Frutti kimin, nerenin malı? Frutti nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Adının farklı olmasından kaynaklı Frutti markası yabancı bir marka zannediliyor fakat aslında Frutti markası Erbak-Uludağ İçecek AŞ. Şirketine ait bir markadır. 1930 yılında Mehmet Hakkı (Erbak) Bey tarafından kurulmuş olan Efsane Uludağ Gazoz’un bir alt markası olan Frutti bir doğal maden suyu markasıdır.

Türkiye’de oldukça meşhur olan Uludağ Gazoz’un formülü ise Mehmet Hakkı Bey'in oğlu Nuri Zafer Erbak tarafından bulunmuştur. Erbak-Uludağ İçecek AŞ. günümüzde, Nuri Erbak'ın çocukları ve torunları 3. ve 4. kuşak tarafından yönetilmektedir.

Markanın bünyesinde bulunan Uludağ Frutti, Uludağ Frutti C-Max ve Uludağ Frutti Extra gibi çeşitli içecekler Bursa'nın Yenice Sanayi Bölgesi'nde bulunan 43.500 m2'si kapalı olmak üzere toplam 98.000 m2'lik bir alan üzerinde kurulu olan meşrubat fabrikasında üretilmektedir.

1912 yılından itibaren uzun yıllar boyunca Uludağ’ın Çaybaşı köyünde üretilen içecekler şimdi yeni yerinde her yıl son teknolojiye uygun olarak yenilenen tesislerde toplam 9 dolum hattı ile, saatte 210.000 cam şişe, 153.000 pet şişe ve 36.000 metal kutu içecek üretimine imkan sağlayan imalat kapasitesiyle üretilmektedir.

Frutti markasını bünyesinde barındıran şirket Uludağ İçecek olarak, “Uludağ” çatı markası altında 6 kategori, 11 alt marka, 45 çeşit ürünle hem iç hem dış pazarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Frutti markası tamamen yerli üretim olan Uludağ içecek bünyesine ait bir markadır ve İsrail ile bir bağlantısı yoktur.

Hilal Baldemir