Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri 2023? Kripto Paralar İşlem Saatleri nedir?

Kripto para piyasası henüz yeni bir piyasa olması nedeniyle herkes tarafından kuralları çok bilinmemekte ve anlaşılmamaktadır. Kripto para borsası normal borsadan farklı olduğu için çalışma saatleri ve açılış-kapanış saatleri de farklıdır. Bitcoin piyasasına yeni başlayanlar veya başlamak isteyenler Bitcoin açılış kapanış saatlerini merak ediyor. Peki, Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri 2023? Kripto Paralar İşlem Saatleri nedir? işte cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 12:44
https://www.yalovahayat.com/

Bitcoin piyasasına yeni girenler Bitcoin açılış kapanış saatinin önemini anlamakta zorlanırlar fakat bunun önemini bilmek daha bilinçli ve daha yüksek kazançlar elde etmeyi kolaylaştırır. Tüm dünyanın aynı anda işlem yaptığı kripto para piyasası ülkelerdeki saat farkına göre açılış kapanış saatlerinde farklılık gösterir. Peki, Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri 2023? Kripto Paralar İşlem Saatleri nedir? İşte detaylar…

Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri 2023?

Geleneksel borsanın açılış kapanış saatleri sabittir sabah erken saatte açılış akşam kapanır ve hafta sonu kapalıdır. Fakat kripto para borsasında bu durum daha farklıdır. Yatırımcılar kripto para borsasında açılış kapanış saatlerini dikkate alarak yatırımlarını gerçekleştirirler buna göre daha verimli yatırımlar yapabilirler.

Bitcoin borsası ve genel olarak kripto paralar, 24 saat işlem yapılabilen, herhangi bir saat kısıtlaması bulunmayan global bir piyasada işlem görürler. Aslında teorik olarak Bitcoin borsasının kesin bir açılış ve kapanış saati bulunmamaktadır. Fakat bu piyasada çeşitli zaman aralıkları, analizler ve yatırım stratejileri için belirlenmiştir.

Bu zaman dilimlerinin ne anlama geldiğine bakacak olursak bu zamanların her birinin “açılış” ve “kapanış” fiyatı vardır. Böylece yatırımcılar ve traderlar, belirli özel bir zaman dilimi içinde Bitcoin’in performansını daha iyi yorumlayabilirler ve buna göre daha verimli yatırımlar yapabilirler.

Bitcoin günlük kapanış saati, genel olarak Coordinated Universal Time (UTC) dilimine göre 00:00 olarak kabul edilmiştir. Bu, Türkiye saatine göre gece 03:00’e denk gelmektedir.

Yani, kripto para borsasında her gün UTC saat dilimine göre saat 00:00’da yeni bir 24 saatlik işlem dilimi başlar ve bir önceki dilim kapanır. Günlük kapanış saati, Bitcoin’in günlük açılış ve kapanış fiyatını belirlemek için kullanılır.

Bitcoin’de 4’er saat arayla kapanışların yapıldığı zaman dilimleri, 00:00, 04:00, 08:00, 12:00, 16:00 ve 20:00’dır.

Kripto Paralar İşlem Saatleri nedir?      

Kripto para için geleneksel borsa gibi herhangi bir açılış kapanış saati bulunmuyor. Bunun aksine bu piyasada 7/24 işlem yapılabilir. Bitcoin borsasında yatırımlar açılış kapanış saatine göre değil, açılış ve kapanış fiyatlarına göre gerçekleştirilir.

Hilal Baldemir