Adidas hangi ülkenin markası? Adidas nerede üretiliyor?

Dünya genelinde spor giyim markalarını soracak olsak akla ilk gelenlerden biri Adidas olur. Adidas markası dünya çapında bilinen ve oldukça beğenilen bir spor giyim markasıdır ve uzun yıllardır varlığını sürdürür. Birçok kişi Adidas markasının hangi ülkeye ait olduğunu ve nerede üretildiğini merak eder. Bu konuyla ilgili birçok farklı bilgi mevcuttur. Sizin için en doğru bilgileri derledik. Peki, Adidas hangi ülkenin markası? Adidas nerede üretiliyor? İşte sorunuzun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 16:02
https://www.yalovahayat.com/

Adidas markası dünya çapında üne sahip popüler bir spor giyim markasıdır. Ayakkabıdan çantaya, eşofmandan sweatshirte, şapkadan çoraba ve birçok dünya markasıyla iş birliği içerisinde ürettiği giyim ürünleri ve yüzlerce ürün kategorisi mevcuttur ve birçok kesime hitap eder. Özellikle kaliteli ve birbirinden farklı tasarımlar Adidas markasını daha talep edilir hale getirmektedir. Peki, Adidas hangi ülkenin markası? Adidas nerede üretiliyor? İşte cevabı…

Adidas hangi ülkenin markası?

Adidas markası dünya çapında ün yapmış ve yıllık cirosu da bir hayli fazladır. Tasarımları oldukça başarılı olduğu için ve kalitesi yüksek olduğu için bununla orantılı olarak çok fazla sevilmektedir. Adidas markasını sevenlerin en çok merak ettiği şeylerden biri de Adidas’ın hangi ülkenin markası olduğudur. Adidas markası 1949 yılında Almanya'da Adolf "Adi" Dassler tarafından kurulmuştur. Adidas, günümüzde teknoloji ve inovasyonla spor giyimde devrim yapan büyük bir dünya markasıdır. 

Puma markası ise Adi Dassler'in kardeşi Rudolf Dassler tarafından kurulan bir spor giyim markasıdır. Bu sebeple insanlar Adidas ve Puma’nın aynı şirket olduğunu düşünmektedir. Fakat iki marka farklı isimlere ve farklı şirketlere aittir. 

Adidas, kurucusunun adınının kısaltmasını alan bir markadır. Adolf “Adi” Dassler tarafından kurulan marka Almanya’nın Herzogenaurach kasabasında 47 çalışanla üretim hayatına başlamıştır.

Adidas nerede üretiliyor?

Adidas markası dünya çapında üretim yapan küresel bir spor giyim markasıdır. Adidas ürünleri dünyanın bir yanında birçok fabrikada üretilmektedir. Adidas tıpkı rakipleri gibi çok geniş çaplı bir dağıtım ağına sahiptir. Adidasın üretimleri tedarik zinciri yönetimi, maliyet etkinliği ve lojistik gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak dünyada birçok bölgede gerçekleştirilir.

Adidas’ın en geniş üretim zinciri Asya kıtasında bulunan tesislerde gerçekleştirilir. Bunun haricinde Endonezya, Kamboçya, Çin ve Vietnam Adidas markasının ana üretim merkezlerindendir. Özellikle Çin, Adidas'ın en büyük tedarikçilerinden biri olarak öne çıkmaktadır. 

Bunun dışında Adidas Kuzey ve Güney Amerika’da da geniş üretim tesislerine sahiptir. Adidasın hızla üretilip dağıtılması gereken ürünleri için ABD’de özel tesisler bulunmaktadır. 

Adidas bunun yanı sıra Brezilya, Arjantin ve Güney Amerika ülkelerinde de üretim faaliyetlerini gerçekleştirir. Bu bölgelerde yer alan fabrikalar sayesinde ayakkabılarını hemen hemen her noktaya ulaştırabilir.  

Hilal Baldemir