Adabeyan nedir? Ada beyan kargo mesajı gerçek mi, dolandırıcılık mı? Trendyol Express adını kullanıyor

Adabeyan kargo mesajı, birçok kişiye gönderilen mesaj herkesin merak noktası olmuş durumda. Birçok vatandaş arama motorlarında Adabeyan adı ile gelen gönderi mesajının içeriğini merak ediyor. Peki, Adabeyan kargo mesajı nedir? Adabeyan nedir? Adabeyan dolandırıcılık mesajı mı? İşte, birçok vatandaşa gönderilen Adabeyan kargo mesajı hakkında ki gerçekler

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 11:18

Sabahın ilk saatleri ile beraber birçok kişiye gönderilen Adabeyan adlı mesajlar birçok vatandaş tarafından şüphe duyularak arama motorları, sosyal medya ve şikayet plaformları üzerinden en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Sabahın erken saatlerinde ülke genelinde birçok kişiye sms olarak gönderilen bu mesajın detayı merak konusu olmuş durumda. Peki, Adabeyan kargo mesajı nedir? Adabeyan nedir? Adabeyan dolandırıcılık mesajı mı? İşte detaylar...

HERKESTE AYNI TAKİP NUMARASI

Birçok kişinin sabahın erken saatleri ile birlikte telefonunda gördüğü Adabeyan adlı sms merak konusu olmuş iken, herkes bu sms hakkından bilgi araştırmaya başladı. Gönderilen sms incelendiği zaman herkesin telefonuna aynı takip numarası gönderildiği fark ediliyor. Fakat gönderilen detay kısmında yer alan link ise farklı farklı. 

KİMLİK AVI DOLANDIRICILIĞI!

Birçok kişi gelen mesajı uykulu iken tıklarken, birçok kişi de kimlik avı hırsızlığı olabileceğini düşündü. Windows Sandbox aracılığı ile belirtilen url adresini kontrol ettiğimiz zaman şuanda trendyol express kargo takip sayfasına linkin yönlendirilmiş olduğunu görüyoruz. Ki iddialara göre haberin yayılmasından sonra kısa link adresi hızlı bir şekilde değiştirilmiş olabilir.

TRENDYOL EKSPRESS İLE ALAKASIZ

Gönderilen mesajın Trendyol Express ile alakalı olmadığı düşünülüyor. Çünkü eski link kişisel bilgilerin ele geçirilmesi adına istenen birçok bilgi ile dolu. Bu nedenle bu şekilde gelen yolu belli olmayan mesajlara itibar edilmemesi gerekiyor.