Gram altın tarihi zirvede! Gram altın kaç TL oldu? Tam altın ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Hamas açıklamasının ardından borsa yüzde 7 değer kaybetti. Dolar/TL kuru ve ons altındaki yükselişin üzerine gram altın tarihi bir zirveye ulaştı. Gram altın kaç TL oldu? Tam altın ne kadar?

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 11:26
https://www.yalovahayat.com/

Bu hafta başından bu yana dolar/TL kuru yükseliş trendi gösterdi bu nedenle altında artışa geçti ve kendi rekorunu kırdı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Hamas açıklamasının ardından borsa iki kez devre kesti ve bu sabah itibariyle borsa yüzde 7 değer kaybetti.

Dolar/TL kuru ve ons altındaki fiyat yükselişinin de etkisiyle gram altın, 1808 TL ile yeni tarihi zirveyi gördü.

Gram altının fiyatı 26 Ekim Perşembe saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1.798 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 960 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını 12 bin 90 liradan alıcı buluyor.

Borsa analistleri İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların Orta Doğu’da daha geniş bir coğrafyaya taşınma ihtimalinin altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Orta Doğu’da yaşanan yoğun çatışmaların yatırımcılarda endişe yaratmasıyla yükselen ons altın, bu sabah itibariyle 1.989,63 dolara kadar ulaştı ve 1.987 dolar seviyesinde ise dengelendi.

Jeopolitik risklerin etkisi

Altın fiyatları ve dolar/TL kuru, Orta Doğu’da artan gerilim ve farklı ülkelerin de çatışmalara dahil olmasının mevcut riskleri artırması etkisiyle artışa geçmişti.

Borsa Analistleri, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesinin altının ons fiyatını desteklediğini açıkladı.

Hilal Baldemir