Altında yükseliş devam ediyor! Yeni rekora doğru ilerliyor

Küresel piyasalarda ons altın dünkü kapanışın ardından yeni günde 2 bin 373 dolardan işlem görürken, yurt içindeki altın fiyatları ise düne göre yeni günde değer kazanarak 2 bin 464 liraya çıktı. Gram altın daha önce 2 bin 505 lira ile zirveyi görmüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:35

Dünya piyasalarında gözler FED’in faiz indirimine gideceği tarihe çevrilmişken, eylül ayında ilk faiz indiriminin yapılması ihtimali ağır basıyor. Bu süreçte altın ise güvenli liman olmaya devam ediyor.

Jeopolitik sorunlar, Orta Doğu'daki savaş krizi, dünya genelinde merkez bankalarının altına olan talebinin artması ve özellikle Çin'in altın alımını artırması, emtia olarak altının değerinin yükselmesine neden olan unsurlar arasında yer alıyor.

ABD'de iş gücü piyasası verilerinin soğumaya işaret etmesiyle ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine bu yıl başlayacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmaya başlandığını aktaran analistler, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin de bankanın faiz indirimine yönelik yol haritasının gidişatına dair ipuçları verebileceğini dile getirdi.

ONS ALTIN 2 BİN 373 DOLAR

Dün altının ons fiyatı 2 bin 361 dolar seviyesinde bulunurken altının gram fiyatı 2 bin 448 seviyesinden alıcı buluyordu. Çeyrek altın 4 bin 26 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 42 TL’den satılırken yarım altın ise 8 bin 46 TL’den alıcı buluyordu.

İstanbul Kapalıçarşı'da serbest piyasaya bakıldığında altın fiyatlarının uzun süredir devam eden düşüş seyrinin dünden bu yana yükselişe geçtiği görülüyor.

Altının gram fiyatı yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından 2 bin 464 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 178 liradan alıcı buluyor. Cumhuriyet altını ise 17 bin 24 lira seviyesinde bulunuyor.

Hilal Baldemir