Altın kendi rekorunu tazeledi! Gram altında tarihi rekor!

Geçtiğimiz günlerde borsanın yüzde 7 değer kaybetmesinin ardından faizin 500 baz puan artırılarak yüzde 35’e yükseltilmesi altın fiyatlarında da hareketlilik yarattı. Son olarak gram altın 1808 TL ile rekor kırmıştı 28 Ekim’de altın yeni bir rekor daha kırdı. Peki, gram altın kaç TL oldu? Çeyrek altın kaç TL? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 11:09
https://www.yalovahayat.com/

Haftanın altıncı gününe yükselişle başlayan altın ons piyasası döviz kuruna bağlı olarak yükseliş trendini sürdürüyor. Ons altın fiyatlarında yaşanan inişli çıkışlı durum iç piyasada da fiyatların yeniden şekillenmesine neden oluyor. Döviz kurunda yaşanan hareketlilikte iç piyasada dengelerin değişmesine neden oluyor.

Bu hafta başından bu yana dolar/TL kuru yükseliş trendi gösterdi bu nedenle altında artışa geçti ve kendi rekorunu kırdı. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Hamas açıklamasının ardından borsa iki kez devre kesti ve bu sabah itibariyle borsa yüzde 7 değer kaybetti.

Dolar/TL kuru ve ons altındaki fiyat yükselişinin de etkisiyle gram altın, son olarak 26 Ekim günü 1808 TL ile yeni tarihi zirveyi görmüştü. Ardından yeniden 1798 TL seviyesine düşmüştü. 

Ons altının 2006 dolara çıktığı 28 Ekim Cumartesi günü gram altında tarihi zirvesini gördü. Peki, gram altın kaç TL oldu? Çeyrek altın kaç TL? İşte bu sorunun cevabı…

Gram altın ne kadar?

28 Ekim Cumartesi günü itibarıyla gram altın 1821 liradan alınırken aynı saatlerde 1822 liradan satılıyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Aynı dakikalarda çeyrek altın ise 3005 TL’den alınırken hafta sonu için 3066 liradan da satılıyor. 

Cumhuriyet altını ise 12 bin 369 TL’den alıcı buluyor

Borsa analistleri İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların Orta Doğu’da daha geniş bir coğrafyaya taşınma ihtimalinin altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Hilal Baldemir