Yalova Üniversitesi akreditasyona hazırlanıyor

Yalova Üniversitesi, 2024 yılından itibaren geçerli olacak yeni akreditasyon kriterlerine uyum sağlamak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda 10 Ocak-1 Şubat 2024 tarihleri arasında 18 toplantı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 06:29

Yalova Üniversitesi akreditasyon çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede üniversitede düzenlenen toplantılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu'nun yanı sıra Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Çalık, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Sinem Ateş, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Bayrakdar Ateş, Öğr. Gör. Dr. Metin Öksüz ve akademik birimlerde kalite komisyon üyesi olarak görevlendirilen dekan, müdür yardımcıları, birim kalite komisyon üyeleri, bölüm, program başkanları ve fakülte, yüksekokul sekreterleri katıldı. İdari birimlerde ise birim amirleri ve yardımcıları toplantılara katıldı. Toplantılarda, üniversitenin kurumsallaşma ve akreditasyon çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla çeşitli konular ele alındı.

Üniversitenin 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde geliştirilen SP-PUKÖ (Stratejik Plan- Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al) Çizelgesi önemle vurgulandı. Tüm faaliyetlerin PUKÖ çevrimine uygun olarak ve üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilmesi ile bu süreçlerin kurumsallaşma ve akreditasyon süreçlerine nasıl katkı sağlayabileceği detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.

Özellikle planlama sürecinin vurgulandığı toplantılarda, akademik ve idari birimlerin 2023-2024 bahar dönemlerine ait 6 aylık faaliyet planlarının SP-PUKÖ Çizelgesine işlenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından başlatılan 2023 Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlık çalışmalarına da vurgu yapılan toplantılarda, birim kalite komisyonları üyelerine, bölüm/program başkanlarına ve idari amirlere büyük sorumluluklar düştüğü belirtildi. Bu süreçte sağlanacak desteklerin önemi vurgulanarak, kalite faaliyetlerinin nitelikli bir şekilde raporlanmasının gerekliliğinin altı çizildi.

Toplantılarda katılımcılardan alınan dönütler, hızlıca değerlendirilerek sürece entegre edildi. Toplantıların oldukça katılımcı ve interaktif geçmesi, bu toplantıların üst yönetim tarafından üniversitenin kurumsallaşma ve akreditasyon süreçleri için kritik bir aşama olarak nitelendirilmesini de doğrulamış oldu. Yalova Üniversitesi, akreditasyon çalışmalarını titizlikle sürdürerek, eğitim ve öğretimde uluslararası standartlara ulaşmayı hedefliyor.