Yalova Üniversitesi akademik buluşma gerçekleştirecek

Bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ne, Yalova Üniversitesi ev sahipliği yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 11:30
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi, Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sosyal Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek ve nitelikli akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kongre, 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kongreye Türkiye’nin farklı üniversitelerinden lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan veya bu çalışmalarını son iki yılda tamamlamış olan araştırmacılar katılacak. Kongrede kör hakemlik sistemi uygulanacak ve seçilmiş bildiriler İLEM tarafından yayınlanacak.

Kongre için özet gönderme son tarihi ise 17 Temmuz 2023 olarak belirtildi. Özet göndermek isteyen araştırmacılar, kongrenin resmi web sitesinden başvuru formunu doldurarak özetlerini gönderebilecekler. Kongrenin teması ise “Sosyal Bilimlerde Yeni Yaklaşımlar” olarak açıklandı.

Kongrenin düzenleyicisi olan İlmi Etüdler Derneği (İLEM), sosyal bilimler alanında kurumsal faaliyetler yürüten bir sivil toplum kuruluşu. İLEM, 2007 yılından beri Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ni farklı üniversite ve şehirlerde gerçekleştiriliyor. Kongre, TÜBİTAK gibi çeşitli kurum, kuruluşların ve yerel yönetimlerin destek ve ortak çabası ile düzenleniyor.