Yalova'da öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesince, öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi. Gerçekleştirilen eğitim sayesinde öğrenciler olası ihtiyaç durumlarına karşı ilk yardım becerilerini geliştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 16:49

Gerçekleşen acil bir durum sonrasında, profesyonel ekipler olay yerine gelene kadar geçen süreçte, yanlış müdahalelerden kaçınarak hasta veya yaralıya hızlı, etkin ve en uygun müdahalede bulunmak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak amacıyla, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Anestezi Teknikeri Tuğba Baytan tarafından, hastanede beceri eğitimi görmekte olan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerine temel ilk yardım eğitimi verildi. Gerçekleştirilen teorik eğitimlerde öğrencilere, korumak (kendini, çevredekileri, hastaları), bildirmek (112), kurtarmak (ilk yardım), bilinç (sesli ve dokunsal uyarı), hava yolu (ağız içi kontrolü, baş geri çene yukarı pozisyonu), solunum (bak-dinle-hisset 10 saniye) ve dolaşım gibi konularda eğitim gerçekleştirildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesince, Anestezi Teknikeri Tuğba Baytan tarafından gerçekleştirilen teorik eğitimin sonrasında ise uygulamalı eğitime geçildi. Öğrenciler maket üzerinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitim sayesinde öğrendiklerini pekiştirme fırsatı elde etti. Eğitimin sonuna gelindiğinde ise öğrenciler kafalarına takılan soruları ve merak ettikleri konuları Anestezi Teknikeri Tuğba Baytan’a sorarak öğrenme şansı yakaladı.

Murat Can Aytemur