Yalova’da miniklere ‘’Akıllı ilaç kullanımı’’ konusunda eğitim verildi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, ilçede vermiş olduğu çeşitli eğitimler kapsamında minikleri ‘’Akıllı ilaç kullanımı’’ konusunda bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 05:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 05:22

Yalova Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, yetişkinleri etkilediği kadar çocukları da etkileyen bir konuda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Yalova’nın Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu’na gidilerek akıllı ilaç kullanımı konusunda öğrencilere ve öğretmenlere eğitim verildi. Görevliler, miniklere eğlenceli bir şekilde doğru ilaç kullanımı konusunda eğitim gerçekleştirirken, minikler de hem eğlendi hem de öğrendi. Yanlış ilaç kullanımları sonrasında ortaya çıkabilecek olası riskler ve yanlış ilaç kullanımının sağlığa olan etkileri konusunda farkındalık kazanan çocuklara aynı zamanda da Sağlık Çocuk Dergisi dağıtılarak öğrendiklerini pekiştirme fırsatı sağlandı.

Yalova Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Eğitimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Çeşitli sağlık konuları hakkında vatandaşımızı bilinçlendirmek adına gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün de burada Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizce Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine Akılcı İlaç Kullanımı konusunda eğitim verildi. Öğrencilere Sağlık Çocuk Dergisi dağıtıldı, katılımları için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur