Yalova'da Lise öğrencilerine ''Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim İnsanı Olmak'' konulu söyleşi gerçekleştirildi

Yalova’da öğrenim görmekte olan lise öğrencilerine Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Senay Yürür Karslıoğlu tarafından ''Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim İnsanı Olmak'' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 10:52
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında, öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amacıyla ''Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim İnsanı Olmak'' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen söyleşi sonrasında Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yapmış olduğu açıklamada, "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sn. Senay Yürür Karslıoğlu; lise öğrencilerimizle “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim İnsanı Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Karşılıklı soru-cevaplar ile oldukça etkileşimli geçen söyleşi için kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

M. Tunç Tanrıverdi