Rektör Bahçekapılı 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'da katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 14:36
https://www.yalovahayat.com/

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

 Törene katılım sağlayanlar arasında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar, Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay Polat ve Yalova Üniversitesi öğrencilerinden Nazlıcan Doymaz yer aldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, yeni akademik yılının Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek başladı. Üniversitelerin toplum için önemine vurgu yaparak, akademisyenlere destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Üniversitelerin sadece bilim öğrenme yerleri olmadığını, kültür akımına öncülük edip toplumun seviyesini yükselttiğini ifade eden Sayın Erdoğan, üniversitelerin dinamik ve özgür olmasının, toplumun gelişimine olumlu katkı sağladığını vurguladı. Türkiye’de üniversite sayısını artırarak nitelikli eğitime erişimi kolaylaştırdıklarını belirtti ve bilgi, kültür ve bilimin ülkemizdeki tüm illere yayılmasını desteklediklerini ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından günün anısına kendisine hediye takdiminde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri’ni” kazanan akademisyenlere ve üniversitelere ödüllerini takdim etti.

Haber/ Murat Can Aytemur