MEB’den yeni düzenleme! Yaz tatili kısalacak

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yılda 180 gün yerine 200 gün okula gitmesini içeren bir yenilik üzerinde çalışıyor. Yeni takvime göre öğrenciler 180 gün yerine 200 gün okula gidecek. Ara tatiller aynı şekilde devam edecek fakat yaz tatili kısalacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 10:55

Milyonlarca öğrencinin ve velinin gözü Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek yeni düzenlemede. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil sürelerine ilişkin yeni bir düzenlemenin üzerinde duruyor. Buna göre, eğitim süresinin artması ve tatil süresinin kısaltılması hedefleniyor.

Ara tatil aynen devam edecek

Sabah gazetesinin aktardığı bilgiye göre; merakla beklenen ara tatiller ile ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak. Böylelikle kasım ve nisan ayında yapılacak tatiller aynı şekilde uygulanmaya devam edecek.

Fakat öğrencilerin yıl boyunca daha fazla okula gitmesini içeren düzenlemeye göre 180 gün olan eğitim-öğretim günü, 200 güne çıkarılacak. Bu günlerin artması için de yaz tatilinin kısaltılması hedefleniyor.

Yabancı ülkelerdeki sistem hedef alınıyor

Birinci dönem 90 gün, ikinci dönem de 90 gün olmak üzere 180 gün olan eğitim-öğretim süreleri, resmi ve milli-dini bayramlara göre hesaplanıyor.

Kimi zaman olağanüstü koşullar ve hava muhalefeti nedeniyle bu günler kısalabiliyor. MEB de bu durumun önüne geçmek adına, gelişmiş ülkelerdeki süreyi de göz önünde bulundurarak eğitim sürelerine ilişkin yeni bir çalışma halinde.

11 haftalık yaz tatili uzun

Türkiye’de ara tatil düzenlemesinden önce yaz tatili 13 hafta olarak yapılıyordu. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından bu yana bu süre 11 haftaya çekildi. Ancak diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bu sürenin yine uzun olduğu belirtiliyor.

Hilal Baldemir