Göktürk Metehan Toklu, Kırgızistan’da Bilim Kampına katıldı

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Göktürk Metehan Toklu, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi kapsamında geliştirdiği ‘Metatürk’ isimli çalışmasıyla Kırgızistan’da düzenlenen Bilim Kampı’na katılma hakkı kazandı. Metatürk, Türk dili ve kültürünü dijital ortamda korumayı ve yaymayı amaçlayan bir uygulama olarak dikkat çekiyor

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 03:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 03:07
https://www.yalovahayat.com/

Kırgızistan’da gerçekleştirilen Bilim Kampı birçok üniversiteden gelenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yalova Üniversitesi’ni temsilen Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Göktürk Metehan Toklu, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında Manas Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Bilim Kampı’nda Yalova Üniversitesi’ni temsil etti. Kampın sonunda Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’dan katılım belgesini alan Toklu, çalışmasını diğer katılımcılara ve akademisyenlere tanıttı.

Toklu, projenin Türk dünyasının birliği ve iş birliği için önemli bir adım olduğunu belirtti. Bilim Kampı Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan’dan 100’ün üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Kamp, Türk dili ve kültürünün geliştirilmesi, korunması ve tanıtılması için bilimsel çalışmalar yapmak ve bu alanda başarılı olan gençleri ödüllendirmeyi hedefliyor.