Gençlik Merkezi KYK yurtlarında tanıtıldı

Yalova Gençlik Merkezİ, ildeki KYK yurtlarını ziyaret ederek, üniversite öğrencilerine sunumlar yaptı. Gençlik merkezlerinin eğitim ve etkinliklerini anlatan gençlik liderleri, öğrencileri merkezlere davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 04:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 04:09
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Gençlik Merkezİ, ildeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi. Gençlik merkezlerine bağlı gençlik liderleri, Yalova Üniversitesi öğrencilerine yönelik sunumlar yaptı. Sunumlarda, gençlik merkezlerinin amacı, faaliyet alanları, eğitim ve etkinlik programları hakkında bilgiler verildi.

Gençlik merkezlerinin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağladığı, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirdiği, gençlere rehberlik ve danışmanlık yaptığı, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirdiği vurgulandı. Ayrıca, gençlik merkezlerinin tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenlediği, ulusal ve uluslararası gençlik değişim programlarına katıldığı belirtildi2. Sunumlarda, gençlik merkezlerinde yer alan genç ofislerin de tanıtımı yapıldı. Genç ofislerin okul, üniversite, yurt, spor salonu gibi yerlerde açılan ofisler olduğu ve gençlik merkezleri ile irtibat kurduğu anlatıldı. Sunumların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan gençlik liderleri, öğrencileri gençlik merkezlerine davet etti. Öğrenciler ise sunumlardan memnun kaldıklarını ve gençlik merkezlerine katılmak istediklerini söylediler.