DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır 2023? İşte DGS sınav sonuç tarihi bilgisi

DGS sınavı tamamlandı ve sonuçlar merakla bekleniyor. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM'nin resmi websitesinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. Sonuç ekranında sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, önlisans başarı puanı ve yerleştirmede kullanılacak DGS puanları yer alacak. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar tercihlerini belirleyecekler ve yerleştirme işlemleri tercih sıralaması, kontenjanlar ve puanlara göre yapılacak. DGS sınav sonuç tarihi için ÖSYM'nin resmi açıklaması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 15:35
https://www.yalovahayat.com/

Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ardından, adaylar merakla "DGS sonuçları açıklandı mı?" haberini beklemeye başladı. 16 Temmuz'da gerçekleştirilen sınavlara toplam 464 bin aday katıldı ve sonuçlar için heyecan dorukta. ÖSYM, DGS sonuçlarını internet üzerinden erişime açacak ve basılı ya da mail yoluyla bildirim yapmayacak. Adaylar, Dikey Geçiş sınav sonuçlarına göre açılan boş kontenjanları tercih edecekler. 2023 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı, ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuç takviminde yer alıyor.

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre, DGS sınav sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde erişime açıldı. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçlarını sorgulayabilirler. Sonuç ekranında, testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı ve 2023-DGS puanları yer alıyor.

DGS Tercih Tarihleri Henüz Açıklanmadı

DGS tercih tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Adaylar sınav puanlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından duyurulacak. Tercihler sırasında adaylar, ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzu'nu kullanacaklar. Kılavuzda, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının adları, kontenjanları, puan türleri, öğretim süreleri ve koşulları yer alacak.