Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi noktasında Yalova’da önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu noktada açıklamalarda bulunan Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de mesleki ve teknik eğitim konusundaki kararlılıklarını bir kez daha ortaya koydu. Mesleki ve teknik eğitimin, ülkemizin genç nüfusunun istihdama entegre edilmesi, teknoloji ve sanayide rekabet gücünün artırılması, ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek vermesi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Akmeşe, “Ülkemizin kalkınması ve gelişmesine en önemli katkılardan birinin mesleki eğitimi arzu edilen seviyeye ulaştırarak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek olduğunu vurgulamak istiyorum. Millî ve manevi değerlere haiz, medeniyet tasavvurumuzun korunmasında sorumluluk alabilen ve maziden atiye köprü kuran ahilik anlayışı temelinde mesleki değerlere sahip bireyler yetiştirmek gayretiyle var gücümüzle çalışıyor ve en büyük yatırımları eğitime yapıyoruz. Ülkemizin son 20 yıl boyunca eğitimde kaydettiği ilerlemeler ve geleceğe yönelik attığı adımlar doğrultusunda bütün çocuklarımız için bir seferberlik ruhuyla sürdüğümüz çalışmaların ve ülkemizin gururu ve markası olarak gördüğümüz pek çok kurum, kuruluşla gerçekleştirdiğimiz sayısız iş birliği faaliyetinin en güzel sonuçlarından birinin, mesleki ve teknik eğitim alanında kaydettiğimiz ilerleme olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.
Malumunuz olduğu üzere, mesleki ve teknik eğitim, ülkemizin genç nüfusunu istihdama entegre etmek, teknoloji ve sanayide rekabet gücünü artırmak, ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak açısından titizlikle inşa edilmesi gereken bir süreçtir. Yalova, bu sürecin kararlılıkla sürdürüleceği illerin başında gelmektedir. Bu bağlamda, potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin sorumluluğudur. Yalova Makine İhtisas OSB ile yaptığımız bu protokol, Yalova ilimizde mesleki ve teknik eğitimin mevcut durumunu güçlendirmek, öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitime erişimini sağlamak, girişimci gençlerin yetiştirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması ile ülkemizin ekonomisine katkıda bulunma noktasında önemli bir adım olacaktır” dedi.
Geleceğin dünyasına hazır bireyler yetiştirilmesi noktasında eğitimin de değişime ayak uydurmasının önemine dikkat çeken Müdür Akmeşe, “Bilgi toplumunun hızla değişen gelişmeleri doğrultusunda bireyleri geleceğin dünyasına hazırlamak amacıyla eğitim sistemimizin bu dönüşüme ayak uydurması kritik bir önem taşımaktadır. Yüksek teknoloji, nanoteknoloji, yapay zekâ, yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm gibi kavramlar, sadece bugünün değil yarının da en önemli dinamikleri arasında yer almaktadır. Bireylerin ve toplumların sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunabilmesi amacıyla Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla gayret gösterdiğimiz süreçte, Millî Eğitim Bakanlığı olarak 21. yüzyılın yerlilik, millîlik, özgünlük ve katma değer yaratmaktan geçtiği bilinciyle ülkemizin kalkınmasında büyük rol üstlenen mesleki ve teknik eğitim sistemimizi bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda güncelliyoruz. Her türlü değişim ve gelişimin anahtarı olan maarifin ülkemizi kadim bilgi birikimi ile geleceğe taşıyacak yegâne bir çare olduğu bilinciyle nesillerimizin geleceğini inşa etmede yadsınamaz bir değere sahip olan mesleki ve teknik eğitim ile bir adım daha ileri taşınmasını oldukça değerli buluyoruz. Bu minvalde ‘Ben Her Yerde Varım’ formasyonuyla ve eğitimde üretim, üretimde eğitim anlayışıyla mesleki ve teknik eğitimi geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.